Oţelul şi-a etalat IMPOTENŢA OFENSIVĂ. EŞEC în faţa Craiovei

Oţelul şi-a etalat IMPOTENŢA OFENSIVĂ. EŞEC în faţa Craiovei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa gălăţeană a pierdut cu 0-1 la Craiova, deşi a avut aproape o repriză superioritate numerică, perioadă în care şi-a creat o singură şansă reală de gol, iar adversarul n-a contat în atac


Pauzacompetiţională, implicit şi săptămânile suplimentare care s-au adăugat la timpul total de lucru al lui Weiss cu lotul Oţelului, a însemnat o echipă gălăţeană în creştere, care a generat optimism în rândul suporterilor prin felul în care a început partida. Având şi o noutate în aşezare, cu Milea mijlocaş ofensiv pe flancul drept, Oţelul a început cu un joc mult mai legat şi mai încrezător în propriile forţe faţă de ce arătase în precedentele şase etape. În aceste condiţii, n-a surprins că prima ocazie de gol le-a aparţinut gălăţenilor, una uriaşă, în minutul 15: cursă a lui Zaharia pe flancul stâng, centrare în şase metri, Tudorie a prins culoarul optim, a reluat cu capul spre colţul lung, ahhhh! - la o palmă alături.

Însă, de pe la jumătatea primei reprize, jocul cât de cât consistent al Oţelului s-a tăiat. Nu s-a mai ţinut de minge, iar oltenii au început să pună presiune. Una absorbită cu bine de jocul defensiv al roş-alb-albaştrilor - cu excepţia unui luft al lui Sipovici. Iar când s-a cedat, a rezolvat Plopeanu, la cele două ocazii ale gazdelor: şut Curelea (34’) din afara careului, respins în corner, şi reflex la reluarea cu capul a lui Kay (38’), pe o centrare din lovitură liberă.

Partea a doua a început cu un cadou din partea gazdelor, Kay (49’) a avut o intrare extrem de dură la o fază banală, cu talpa pe tibia lui Karlik, pentru care a fost eliminat cu roşu direct. La lovitura liberă care a urmat, s-a pasat pe culoar lui Cristea, ajuns singur cu Bălgrădean, dar portarul a ieşit şi a blocat şutul.

Oţelul a încercat să forţeze, Weiss l-a trimis în teren şi pe Jula, dar golul a căzut dincolo, la o sclipire individuală. Madson a prins o execuţie rară, un şut de senzaţie de la peste 25 de metri, sub bară, pentru 1-0.

Cu un om în plus şi condusă, echipa gălăţeană n-a avut de ales şi s-a pus pe poziţii ofensive, împingând jocul în jumătatea adversă, dar steril rău, fără ocazii. Chiar dacă ultimele minute s-au jucat şi cu Sipovici atacant, tot nicio ocazie. Ciftci s-a trezit din senin cu un şut în dosul adversarului, inadmisibil, a fost eliminat în 90’, iar Oţelul pierde, cu om în plus aproape o repriză, în faţa unui adversar fără nicio fază în repriza a doua, doar cu o execuţie norocoasă. Când nu ştii să ataci, adversarul reuşeşte prima victorie din acest campionat şi tu revii în subsolul clasamentului!

CS „U” CRAIOVA - OŢELUL GALAŢI  1-0

Meci disputat luni seară, în etapa a 7-a din Liga I

Stadion "Ion Oblemenco" din Craiova, spectatori 1.000

A marcat: Madson 61’

CS „U”: Bălgrădean - Achim, Kay, Izvoranu (Acka 46’), Vătăjelu - Madson (Pleşan 80’), Brandan - Băluţă (Târnăcop 54’), Nuno Rocha, Bancu - Curelea

OŢELUL: Plopeanu - Cojoc, Miron, Sipovici, Popescu - St. Cucu, Karlik - Milea (Adăscăliţei 56’), Cristea (Ciftci 72’), Zaharia - Tudorie (Jula 60’)

Cartonaşe galbene: Miron 4’, Zaharia 28', Karlik 64’

Cartonaşe roşii: Kay 49’,  respectiv, Ciftci 90’

Arbitri: Dragoş Istrate (Bucureşti) - central, Adrian Ghinguleac (Bucureşti), Stelian Slabu (Braşov) - asistenţi

Citit 1745 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.