Sâmbătă seară, cuplaj VOLEI - BASCHET la Sala Sporturilor "Dunărea"
Foto: CS Phoenix Galaţi (foto: S. Baciu)

Sâmbătă seară, cuplaj VOLEI - BASCHET la Sala Sporturilor "Dunărea"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii iubitori de sport au ocazia să asiste, sâmbătă seară, la Sala Sporturilor „Dunărea”, la un atractiv cuplaj volei -  baschet, cu meciuri ale echipelor gălăţene de primă ligă.

De la ora 17,00 vor evolua formaţii masculine de volei Arcada Galaţi şi VCM LPS Piatra Neamţ, într-un meci contând  pentru manşa retur din „Cupa României”. În prima confruntare, din deplasare, gălăţenii s-au impus la limită, cu 3-2 după ce au fost conduşi cu 2-0, şi pornesc cu prima şansă pentru calificarea în etapa a doua. Considerând că nemţenii nu şi-au spus ultimul cuvânt, este de aşteptat la o dispută aprigă şi interesantă. Antrenorul Marian Apostu are doar două probleme în lotul de 14 jucători: Harabagiu, căruia i s-a alăturat şi Cerşemba, sunt indisponibil din cauza accidentărilor. Oricum, tehnicianul gălăţean are destui jucători de valoare care să-şi îndeplinească obiectivul acestor prime confruntări ale sezonului – calificarea în „sferturile” Cupei. Jocul de astăzi va fi arbitrat de: Cosmin Tudorache (București) - arbitru A1 și Florin Vasile Bosi (București) - arbitru A2.

Apoi, va intra pe parchetul de joc al Sălii Sporturilor echipa de baschet feminin Phoenix, care va juca, astăzi, de la ora 19,30,  meciul din etapa secundă a Ligii Naţionale împotriva formaţiei CSM Satu Mare. Echipa gălăţeană revine în faţa publicului gălăţean după o entuziasmantă calificare în sferturile de finală ale „Cupei României”, urmată de dezamăgitorul start în  campionat, eşec în deplasare, la Alba Iulia, cu scorul scorul 102-74. 

Antrenorul Theodosios Paralikas a spus că echipa sa a lucrat pentru a elimina carenţele din jocul defensiv, astfel că este încrezător în victorie. „Dacă la meciul cu CSU Alba am avut ceva probleme cu apărarea, acum trebuie să jucăm mai bine în apărare şi să creăm mai multe atacuri rapide. Ne-am antrenat intens în acest scop, vrem să facem un joc cât mai bun, în special pentru că jucăm în faţa propriilor suporteri. Cei de la Satu Mare au făcut câteva schimbări în această vară, dar Laza şi Orosz, două dintre jucătoarele lor importante, au rămas în lot”, a declarat antrenorul Theodosios Paralikas. Nu sunt probleme medicale în cadrul lotului, iar aceasta va fi primul meci din sezon pentru Andra Ionescu, ce s-a aflat în perioada de recuperare după o intervenţie chirurgicală la genunchi.  

Altfel, luni, de la ora 18,30, echipa de baschet masculin Phoenix (antrenor Florin Nini) va debuta în Liga I (eşalonul secund) în compania celor de la BCM U II Piteşti. Lotul gălăţenilor s-a îmbunătăţit în această vară cu nu mai puţin de nouă transferuri, inclusiv doi jucători din străinătate, americanul Roland Brown şi sârbul Aleksandev Ostrogonac. Phoenix are ca obiectiv promovarea în prima ligă.

Citit 1067 ori Ultima modificare Vineri, 03 Octombrie 2014 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.