FOTBAL/ Afirmaţii EXPLOZIVE ale directorului executiv al FC OŢELUL
Foto: Remus Pascu, directorul executiv al FC Oţelul

FOTBAL/ Afirmaţii EXPLOZIVE ale directorului executiv al FC OŢELUL
Remus Pascu, directorul executiv al FC Oţelul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Remus Pascu a spus că Oţelul nu are cum să plătească datoriile curente, în jur de 1,5 milioane de euro, având şanse mici să ia licenţa pentru anul viitor * Vlad Răpişcă, administratorul special al clubului, dezminte aceste declaraţii, pe care le consideră fără o bază reală


Situaţia de la Oţelul părea să tindă spre normalizare, spre rezolvarea problemelor stringente ale clubului, cel puţin aşa se vedea la suprafaţă şi se susţinea în declaraţiile din ultima vreme ale celor din conducerea clubului. Prin aducerea lui Cristian Munteanu în conducerea sportivă a grupării, cumulată cu revenirile jucătorilor Florin Cernat şi Emil Jula, s-a mai recuperat din identitatea pierdută a Oţelului, iar capitalul de imagine acumulat astfel s-a reflectat în numărul mare de spectatori de la ultimul meci de pe teren propriu.

Mai mult, lucrurile păreau să se redreseze cât de cât şi din punct de vedere financiar, conform afirmaţiilor lui Vlad Răpişcă, administratorul special al Fotbal Club Oţelul SA, funcţie care înseamnă că este numărul unu în conducerea administrativă a clubului. „Am făcut eforturi mari, am adus conducători, am transferat şase jucători, încercăm să asigurăm o stabilitate financiară. Jucătorii sunt cu banii la zi şi trebuie să se gândească doar la ceea ce au de făcut pe teren, mai trebuie doar să avem rezultate”, declara Răpişcă, la finalul săptămânii trecute.

Că lucrurile evoluează spre bine a spus şi Ovidiu Burcă, managerul sportiv al clubului.„Cu majoritatea jucătorilor suntem la zi cu plăţile, facem eforturi şi cred eu că în scurt timp vom intra într-o normalitate, atât din punct de vedere sportiv, cât şi financiar”, a spus Burcă.

Însă, totul a fost aruncat în aer de afirmaţiile făcute de Remus Pascu, directorul executiv al clubului, marţi seară, la TV Galaţi. Practic, Pascu a susţinut contrariul spuselor lui Răpişcă şi Burcă, declarând că situaţia clubului este una disperată, estimând că sunt şanse minime de a se obţine licenţa pentru campionatul viitor al Ligii I, în cazul în care echipa va reuşi să evite retrogradarea. Pascu a afirmat că datoriile curente ale clubului, care trebuie achitate până pe 31 decembrie pentru a se putea cere licenţa, sunt în jur de 1,5 milioane de euro şi nu sunt resurse pentru a se plăti.

De asemenea, Remus Pascu a declarat că echipa de fotbal feminin mai poate activa cam o lună, pentru că acţionariatul a transmis că nu o va mai susţine financiar, iar deocamdată s-au găsit alte surse de finanţare, însă nu se acoperă integral bugetul necesar. În urmă cu două săptămâni, într-un interviu acordat „Vieţii libere”, Vlad Răpişcă spunea că nu s-a pus problema desfiinţării echipei de fete. 

Răpişcă: „Nu avem de ce să ne temem pentru licenţă”

Vlad Răpişcă, administratorul special al FC Oţelul, a precizat că spusele lui Pascu sunt departe de a avea o bază reală şi a anunţat că va lua măsurile care se impun. „Sunt neplăcut surprins, atât de prezenţa într-o emisiune fără să aibă mandat din partea mea sau a acţionarilor, cât şi de informaţiile furnizate publicului, care sunt departe de baza reală a situaţiei clubului. Asigur suporterii şi comunitatea gălăţeană că în acest moment nu avem motive de a nu lua licenţa. Reamintesc eforturile pe care clubul le-a făcut în ultima perioadă, care se reflectă atât în transferurile făcute, cât şi în faptul că suntem la zi cu plata salariilor către majoritatea jucătorilor. Vom analiza declaraţiile în cauză, impactul lor asupra clubului şi vom lua măsurile care se impun”, a declarat Răpişcă.

Surse din interiorul clubului susţin că este destul de probabilă concedierea lui Remus Pascu.

CITEŞTE ŞI: PROMISIUNEA antrenorului Tibor Selymes: "OŢELUL va arăta mult mai bine după această pauză"

Citit 2780 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Octombrie 2014 22:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.