BASCHET FEMININ: Noi transferuri pentru Phoenix "U" (VIDEO)
Foto: Sakellie Daniels, coordonator al echipei Phoenix "U"

BASCHET FEMININ: Noi transferuri pentru Phoenix "U" (VIDEO)
Sakellie Daniels, coordonator al echipei Phoenix "U"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix "U" le-a oferit o surpriză fanilor în partida cu CSM Târgovişte - lidera clasamentului. Conducerea clubului a perfectat încă două transferuri importante, semnând contractele cu Sakellie Daniels, devenită astfel a cincea americancă din lot, şi cu Adelina Ştefan.

Sakellie Daniels are 30 de ani, 1,70 m înălțime. A evoluat pe postul de coordonator de joc la echipa Charlotte 49ers, SUA, din 2003 până în 2006. „Sakellie este o jucătoare foarte rapidă şi explozivă. Ştie cum să coordoneze echipa, este foarte puternică în ofensivă, iar pe apărare este bună la recuperare. Un profesionist şi un adevărat lider pe teren”, aceasta este descrierea făcută de agentul jucătoarei americane. Primul contact cu baschetul european l-a avut în sezonul 2006-2007, când a evoluat în liga secundă germană, la echipa Leipzig Eagles.

În Europa a mai evoluat astfel: 2007-2010 la Sdent Nyon - liga naţională elveţiană, 2011-2012 la Vilnius - Lituania, 2012-2013 la Catz - Finlanda şi în sezonul 2013-2014 a revenit în prima ligă din Lituania.

„Mă bucur de oportunitatea a juca într-o altă ligă europeană, sper ca alături de experienţa mea să pot aduce şi energie pozitivă pentru echipă şi să ne atingem împreună obiectivele”, ne-a declarat, după meci, Sakellie Daniels.

Cealaltă prezenţă în lotul gălăţean este pivotul Adelina Andreea Ştefan. Aceasta are 23 de ani, 1,84 m înălţime, este pivot şi a venit de la BC Tymes Timişoara, unde a ajuns după două sezoane petrecute la CSBT Alexandria (2012-2014). A mai jucat la SCM Craiova, în sezonul 2011-2012, şi în liga secundă feminină, la Neamţ.

„Mi-am dorit să joc aici, întâmplarea a făcut să se întâmple în acest an. Am găsit aici o echipă frumoasă. Chiar dacă debutul meu a fost unul mai slab, sper ca pe parcurs evoluţia să fie mai bună şi să câştigăm meciul următor, cu Timişoara”, ne-a declarat Adelina Ştefan, noul pivot al clubului Phoenix „U”.

Altfel, echipa de baschet feminin Phoenix ”U” a pierdut, miercuri seară, partida cu CSU Târgoviște, scor 48-81 (21-42), din cadrul etapei a noua din Liga Națională.

Realizatoarele echipei gălățene din acest meci au fost: Ivory James - 15 puncte şi 4 recuperări, Chelsey Lee - 14 puncte şi 10 recuperări, Nicole Hamilton - 10 puncte şi 4 recuperări, Romina Filip - 4 puncte, Gabriela Cursaru şi Gabriela Necula - câte 2 puncte, Trudy Armstead - un punct. Au mai jucat Andreea Crețu şi Bianca Fota.

După această etapă, Phoenix ”U” se află pe locul şase, cu 15 puncte. Următoarele două meciuri se vor juca în deplasare, sâmbătă, cu BC Tymes Timişoara, respectiv, duminică, cu Univ ICIM Arad.

Citit 831 ori Ultima modificare Joi, 06 Noiembrie 2014 20:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.