BASCHET/ Schimb de americance la Phoenix „U”
Foto: Amber Jones

BASCHET/ Schimb de americance la Phoenix „U”
Amber Jones
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa feminină de primă ligă Phoenix Galaţi a renunţat la baschetbalista americancă Sakellie Daniels, la doar două luni de la legitimarea acesteia, rezilierea contractului fiind motivată de randamentul slab al acesteia. În locul său a fost adusă o altă americancă, Amber Jones (23 ani, 170 cm), care în prima parte a Ligii Naţionale a evoluat la "U" Cluj-Napoca. La formaţia clujeană, Amber a avut cifre statistice foarte bune: 15,3 puncte, 8,3 recuperări şi 4,3 pase decisive pe meci.

Amber Jones este născută în Sheffield, Alabama. Junioratul şi l-a făcut la echipa Liceului Hazlewood, cu evoluţii foarte bune ce i-au adus selecţionarea în echipa All Star a statului Alabama. Sportivă polivalentă, în 2007 a fost desemnată şi cea mai valoroasă jucătoare de volei şi softball (baseball pe teren mic) din cadrul liceului, excelând inclusiv la nivelul studiilor.

Până la venirea în România, în vara anului 2013, Jones a jucat doar în Statele Unite, unde a reuşit să înscrie peste 1.500 de puncte, cu 135 de coşuri de trei puncte, 216 recuperări şi 312 pase decisive, toate realizate în 125 de meciuri jucate.

"Am perfectat acest transfer, Jones este o marcatoare şi o jucătoare valoroasă, de care am considerat că aveam nevoie. Mă aşteptam mai mult de la Daniels, dar nu ne-a ajutat foarte mult şi de aceea am renunţat la ea. Am încredere că vom reuşi o evoluţie cel puţin la fel de bună şi în partea a doua a sezonului din Ligă", a declarat Florin Nini, managerul general de la Phoenix "U”.

De asemenea, o altă americancă care a jucat pentru Phoenix în prima parte a sezonului, Trudy Armstead, nu a mai revenit la echipă după zilele libere din perioada Sărbătorilor de Iarnă, dorind rezilierea contractului din motive personale.

Câteva schimbări în lot sunt şi la echipa de baschet masculin Phoenix „U” (eşalonul secund), unde a fost transferat un jucător nou, Andrei Sava, de la CSS Tulcea, în vârstă de 17 ani şi 2 metri înălţime. De asemenea, la club este dorit un junior component al echipei naţionale, Dragoş Onea, de la Braşov. „Urmează o perioadă foarte încărcată pentru noi, cu multe jocuri în următoarele două săptămâni, restanţele din decembrie şi cele din etapele curente. După încheierea sezonului regulat, va urma o grupă semifinală cu jocuri mai grele decât cele de până acum şi ne dorim să facem pasul spre turneul final unde să luptăm pentru promovarea în Liga Naţională. Acesta este şi motivul pentru care am făcut acest transfer şi ni-l dorim şi pe Onea”, a declarat Florin Nini, antrenorul echipei masculine.

Citit 739 ori Ultima modificare Marți, 06 Ianuarie 2015 20:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.