Sala „Puşkin” rămâne blocată!

Sala „Puşkin” rămâne blocată!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* S-a rezolvat, nu se poate! – aceasta este concluzia după articolul în care trăgeam un semnal de alarmă cu privire la disciplinele sportive care au fost prigonite din Sala „Universităţii” *

A rămas ca-n gară

„Viaţa liberă” scria acum două săptămâni despre măsura abuzivă luată de decanul Facultăţii de Educaţia Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” vizavi de echipele de volei şi baschet de la CSU Galaţi şi Phoenix. Acestora din urmă li s-a interzis accesul în Sala „Universităţii” din motive necunoscute, zeci de sportivi fiind nevoiţi să adopte tactica nomadului într-un oraş care, iată, tratează cu flit performanţa!

După articolul apărut în „Viaţa liberă”, a existat o întrevedere între rectorul Universităţii, Viorel Mânzu, şi managerul Clubului Phoenix, Florin Nini, însă nu s-a schimbat nimic, decizia decanului FEFS, Alexandru Păcuraru, rămânând în picioare contrar oricărei logici.

„Nu se intră ca pe maidan!”

Efectele închiderii abuzive a sălii în nasul sportului de performanţă nu se opresc aici. De astăzi până duminică, la Galaţi se va desfăşura o semifinală a Campionatului Naţional de baschet junioare, întrecere la care participă sportive din Bucureşti, Craiova, Constanţa, Gheorghieni şi Galaţi.

În mod normal, turneul trebuia să aibă loc la „Puşkin”, cum mai este cunoscută construcţia de pe strada Mihai Bravu, dar cheia este la decanul Alexandru Păcuraru, care până la urmă ne-a răspuns la telefon şi care a promis că va fi disponibil pentru o discuţie pe marginea acestui subiect.

„Cineva trebuie să înţeleagă că în acea sală nu se intră ca pe maidan sau ca la fiecare acasă”, s-a limitat să spună oficialul de la Facultate.

Pentru încălcări de regulament, există amenzi, domnule Păcuraru, nu alungarea sportului ca pe cel mai dizgraţios viciu!

Foto 2: Iată afişul de pe uşa sălii: „Este permis accesul numai cu încălţăminte de schimb adecvată.” Dar dacă n-ai şapcă, nu intri! Parcă aşa suna un banc…

Citit 3218 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.