TENIS FED CUP GALAŢI/ Irina Begu, conferinţă de presă în lacrimi după eşecul cu Muguruza

TENIS FED CUP GALAŢI/ Irina Begu, conferinţă de presă în lacrimi după eşecul cu Muguruza
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

A doua jucătoare de la simplu a României, Irina Begu, a fost foarte afectată de înfrângerea în faţa Garbinei Muguruza (scor 6-3, 6-2), în urma căreia Spania a egalat la scorul general (1-1) în partida din Fed Cup, turul I al Grupei Mondiale II. Begu a ieşit de pe teren plângând şi a continuat să aibă chipul plin de lacrimi chiar şi după o jumătate de oră, la conferinţa de presă.

“Emoţiile s-au amplificat când s-a intonat imnul, avându-l alături pe preşedinte (n.r. - Klaus Iohannis, preşedintele României). Nu ai astfel de trăiri în fiecare zi şi am devenit mai tensionată”, a încercat Irina Begu, plângând, să explice jocul său slab.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a ţinut de promisiune şi a venit la Galaţi pentru a cânta imnul României alături de Simona Halep şi celelalte jucătoare din echipa naţională de Fed Cup. Iohannis a asistat doar la primul meci, câştigat de Halep în faţa Silviei Soler-Espinosa. Imediat după finalul acestei partide, preşedintele a mers la vestiarul echipei României, le-a încurajat pe tenismene şi apoi a plecat din Galaţi.

Deşi la tragerea la sorţi s-a anunţat că la dublu pentru România vor juca Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru, Irina Begu a făcut o afirmaţie care lasă să se înţeleagă că de fapt căpitanul nejucător Alina Tecşor s-a hotărât să meargă pe mâna unei alte formule: Niculescu - Begu. “Promit că mâine (duminică, 8 februarie - n.r.) voi da tot ce-i mai bun din mine. Iar dacă nu va fi să reuşesc să aduc un punct la simplu, sigur o voi face la dublu”, a spus Begu.

În primul meci al întâlnirii România - Spania, Simona Halep a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa cu 6-2, 6-1.

Simona Halep a declarat după meciul său că a avut şi ea emoţii suplimentare generate de prezenţa preşedintelui Iohannis. „A fost foarte greu la început de meci, am avut emoţii mari, mai ales că era şi domnul preşedinte şi mai mulţi oameni importanţi în sală. A fost nevoie să îmi relaxez puţin mintea şi să fac ceea ce ştiu.  A fost o atmosferă deosebită, din ce în ce mai minunată, oamenii sunt foarte energici şi cu sufletul alături de noi”, a declarat Simona Halep.

Duminică, 8 februarie, de la ora 12,00, va avea loc duelul dintre liderele celor două formaţii, Halep şi Muguruza, urmat de cel dintre Begu şi Soler-Espinosa. Apoi, în funcţie de scorul general din acel moment, va avea loc partida de dublu. Dacă învingătoarea va fi deja stabilită înaintea acestui ultim meci, este posibil ca „dublul” să nu se mai joace.


CITEŞTE ŞI: CAPITALA României se MUTĂ LA GALAŢI

Citit 1189 ori Ultima modificare Sâmbătă, 07 Februarie 2015 21:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.