Gălăţeanul LUCIAN BUTE, sprinter pe pista de atletism

Gălăţeanul LUCIAN BUTE, sprinter pe pista de atletism
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Boxerul român Lucian Bute (34 ani) va lua startul vineri, 20 februarie, într-o cursă de sprint, pe distanţa de 60 de metri, alături de alte vedete, pentru a promova Campionatele Canadiene de atletism în sală. "Mâine, 20 februarie, voi participa la Montreal alături de alţi sportivi la o cursă de 60 metri, pentru a promova Campionatele Canadiene de Atletism în sală", a scris Bute, pe contul său Facebook.

Fost campion mondial la categoria supermijlocie, Lucian Bute are în palmares 31 de victorii, dintre care 24 obţinute prin KO, şi 2 înfrângeri.

Alături de pugilistul român, la cursa de 60 de metri de la Montreal vor mai participa şi alte vedete locale, Alexandre Bilodeau, Étienne Boulay, Patrick Côté, Jeremy Filosa, Georges Laraque, Firas Zahabi şi Jessica Zelinka.

Lucian Bute şi-a apărat cu succes de nouă ori centura de campion mondial, înainte de a o ceda în mai 2012 englezului Carl Froch, care l-a învins prin KO tehnic în repriza a 5-a. De atunci, cariera lui Bute a intrat pe o pantă descedentă. Lucian Bute a disputat ultimul său meci pe 18 ianuarie 2014, când a fost învins la puncte de canadianul Jean Pascal. Românul ar fi trebuit să boxeze pe 6 decembrie împotriva argentinianului Roberto Bolonti, însă meciul a fost anulat în urma unei accidentări suferite de Bute.

Fostul campion mondial speră să revină în forţă în lumea boxului, în cursul acestui an. "În 2015, stelele se aliniază în cariera mea", scria plin de încredere Bute, într-un mesaj postat în luna decembrie pe Facebook.


CITEŞTE ŞI: MOMENTE MEMORABILE/ Bute, triumful unui gălăţean formidabil

Citit 1004 ori Ultima modificare Joi, 19 Februarie 2015 22:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.