Doi jucători în probe la Oţelul Galaţi

Doi jucători în probe la Oţelul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un portar crescut la FC Timişoara şi un apărător de bandă stângă sloveno-bosniac au aterizat în curtea roş-alb-albaştrilor pentru a fi testaţi de tehnicianul Petre Grigoraş * „Nu ne mai umplem cu balast, ca anul trecut”, anunţă directorul general Marius Stan *

Campanie pentru Europa?

„Vom împrospăta lotul de jucători, ne vom despărţi de jucătorii care nu ne mai sunt de folos…” Lozinca lui Marius Stan, directorul general al Oţelului, nu ţine de foame, vestiarul roş-alb-albaştrilor are mare nevoie de întăriri, altfel că şi în campionatul următor am putea auzi sintagme de genul „evitarea retrogradării”.

După ce s-au convins că se poate şi cu bani puţini – câştigarea titlului de către Unirea Urziceni este ultimul exemplu! – oficialii clubului gălăţean şuşotesc despre o campanie serioasă de transferuri, una care să ducă spre un loc de cupele europene la finalul sezonului 2009-2010. „Transferuri-bombă nu veţi vedea, pentru că nu sunt bani”, a ţinut să precizeze Stan, dar se pare că şeful grupării locale a pus ochii pe indivizi „ieftini şi buni” după modelul Jula, Szekely, Giurgiu, Vâtcă, Paraschiv, Jelev, Viglianti etc. 

Plopeanu şi Gazibegovici

Până la transferurile certe, care vor apărea abia după terminarea stagiunii curente, capii „oţelari” au început să sape după jucători liberi de contract. Aşa cum s-a întâmplat, de fapt, în fiecare an.

Prin urmare, marţi după-amiază au alergat în premieră pe terenul echipei de Liga I doi pifani, un român şi un bosniac cu cetăţenie slovenă, ambii urmând să demonstreze că merită să fie înregimentaţi.

Autohtonul este portar, se numeşte Dragoş Mihai Plopeanu, are 21 de ani şi a fost crescut la FC Timişoara, iar apoi a trecut pe la CS Buftea, din eşalonul secund.

Celălalt - Fuad Gazibegovici, are 27 de ani şi de meserie este fundaş stânga, cu valenţe de mijlocaş pe aceeaşi parte. Slovenul a activat ultima dată în prima divizie maghiară şi are, ca şi Plopeanu, 1.85 metri.  

Mai transferaţi, băieţi, mai transferaţi!

„I-am adus pentru a-i vedea la lucru. Abia dacă vor arăta că pot rămâne la noi, vom face diligenţele pentru a-i legitima. Să ştiţi că sunt mulţi jucători pe care i-am putea testa în această perioadă, însă încercăm să mai triem dintre ei. Piaţa este plină de jucători liberi de contract, dar nu vreau să ne mai umplem de balast, cum am făcut în vara anului precedent”, a comentat Marius Stan.

Pe lângă posturile pe care joacă cei doi indivizi aflaţi în probe la Galaţi, Oţelul mai are destule „găuri” de acoperit în această vară: măcar un fundaş central, o extremă dreapta şi cel puţin un atacant. Asta în condiţiile în care nu va dispărea niciun om de bază din formula lui Petre Grigoraş…

Explicaţie foto: Silviu Ilie (stânga) ar putea avea un rival din Slovenia pe postul de fundaş stânga. Fuad Gazibegovici trebuie mai întâi să dovedească acest lucru

Citit 1338 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.