TOŢI PENTRU GALAŢI/ FINALĂ ISTORICĂ pentru sportul gălăţean! Intrarea este GRATUITĂ
Foto: Foto Dragoş Saca

TOŢI PENTRU GALAŢI/ FINALĂ ISTORICĂ pentru sportul gălăţean! Intrarea este GRATUITĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa de hochei pe gheață CSM Dunărea va susține luni, 16 martie, de la ora 17,30, meciul cinci, ultimul și totodată decisiv, al semifinalei  Ligii Naționale, în compania deținătoarei titlului de campioană, Corona Brașov.

Dunărea a câștigat, la Galați, primele două meciuri ale semifinalei, apoi le-a pierdut pe cele două de la Brașov, astfel că finalista se va decide în meciul de luni seară, de la patinoarul „Dunărea”.

Cel mai mare succes din toate timpurile pentru Dunărea a fost câştigarea Cupei României, în 1988, dar în campionat niciodată nu s-a ajuns mai sus de locul trei, astfel că obţinerea calificării în finală, astăzi, ar însemna cea mai mare performanţă din istoria hocheiului gălăţean.

Căpitanul echipei, Cătălin Geru, a spus că îşi doreşte enorm să trăiască pe gheaţă jucarea unei finale, apoi să se retragă. „Dacă ajungem în finală, acesta va fi ultimul meu sezon. Îmi doresc din tot sufletul să jucăm finala, ar fi cea mai mare performanță din istoria clubului în campionat. Plus continuarea visului de a fi campion şi cu Dunărea. Conform calculelor hârtiei, valoric, cei de la Braşov au echipă peste noi, dar vom compensa asta la fel ca în primele două meciuri, prin dăruire şi cu sprijinul publicului. Avem nevoie de cât mai mulţi susţinători, îi aştept pe gălăţenii mei alături, la Patinoar”, a declarat Geru, legendarul hocheist în vârstă de 47 de ani, care s-a aflat pe gheaţă în 1988, la obţinerea singurului trofeu din istoria CSM Dunărea, Cupa României.

Importanţa acestui meci a generat o mobilizare uluitoare în oraş, una fără precedent, pentru că de data aceasta nu este vorba doar de una a suporterilor, ci şi a celorlalţi sportivi, a tot ce înseamnă Galaţiul sportiv. La iniţiativa „Vieţii libere”, celelalte cluburi gălăţene dau un exemplu de unitate superb, anunţând că şi-au mobilizat sportivii special pentru acest eveniment: „Venim la meci”.

De partea cealalaltă, Corona Brașov a anunțat că vine însoțită de 200 de suporteri.

Intrarea spectatorilor este gratuită.

Mihai Pantea, preşedintele CSU: “Venim la hochei, e meciul în care nu mai vorbim de un club anume, e meciul Galaţiului”


Pe aceeaşi temă, CITIŢI ŞI:

TOŢI PENTRU GALAŢI! Fotbaliştii de la Oţelul vin să-i susţină pe hocheişti. Florin Cernat: “Vom fi cu toată echipa la Patinoar, suporteri ai Galaţiului sportiv". Pentru DETALII, click aici.

TOŢI PENTRU GALAŢI! Florin Nini, manager Phoenix: “Calificarea o obţinem luptând împreună, hocheiştii pe gheaţă şi noi din tribune”

Citit 2439 ori Ultima modificare Luni, 16 Martie 2015 13:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.