Fetele de la Phoenix au fost aproape de o surpriză de proporții
Foto: Ivory James

Fetele de la Phoenix au fost aproape de o surpriză de proporții
Ivory James
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Echipa feminină de baschet Phoenix „U” Galaţi a pierdut joi seară, scor 70-80, primul meci din play-off, susţinut în deplasare în compania deţinătoarea titlului de campioană CSM Târgovişte.

Formaţia gălăţeană a reuşit un meci foarte bun, campioana reuşind să se impună abia în ultimul sfert. Meciul a început conform calculelor hârtiei, cu dominarea gazdelor, care conduceau la finalul primului sfert cu 27-13. Phoenix a avut o revenire impresionantă, a reuşit să câştige sfertul al doilea (scor 21-8) şi la pauză s-a intrat cu CSM Târgovişte în avantaj minim, scor 35-34. Echipa gălăţeană a continuat să joace excelent şi în sfertul al treilea, ajungând să conducă în câteva rânduri cu un avantaj de şase puncte (min. 23 scor 37-43; min. 25 scor 39-45). Asta în condițiile în care la Phoenix nu au evoluat două jucătoare importante, Beatrice Alaiba și coordonatoarea de joc Gabriela Cursaru, ambele accidentate.

CSM Târgovişte a reuşit să echilibreze şi înaintea sfertului al patrulea conducea cu 55-53. În ultimele zece minute, gazdele au reuşit să se desprindă şi să se impună, jocul echipei gălăţene scăzând calitativ pe fondul eliminărilor Rominei Filip şi Andrei Ionescu, care au acumulat câte cinci faulturi făcute.

Pentru Phoenix au evoluat: Ivory James 22 de puncte și 6 recuperări, Chelsey Lee 13 puncte și 13 recuperări, Romina Filip 11 puncte și o recuperare, Amber Jones 10 puncte și 10 recuperări, Adelina Ștefan 7 puncte, Andra Ionescu 4 puncte și 7 recuperări, Bianca Fota 3 puncte, Andreea Crețu 2 recuperări și Gabriela Necula o recuperare.

Al doilea meci dintre cele două echipe din play-off va avea loc duminică, la Galaţi.

 

Citit 838 ori Ultima modificare Joi, 19 Martie 2015 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.