Baschetbalista americană Chelsey Lee a fost desemnată pivotul sezonului

Baschetbalista americană Chelsey Lee a fost desemnată pivotul sezonului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Jucătoarea americancă Chelsey Lee, care a evoluat la Phoenix Galaţi, a fost desemnată de site-ul de specialitate eurobasket.com drept cel mai bun pivot şi cel mai important transfer al sezonului 2014-2015 din cadrul Ligii Naţionale de baschet feminin (LNBF).

Chelsey Lee a înregistrat, pe parcursul celor 31 de jocuri disputate, 562 de puncte înscrise, 380 de recuperări şi a reuşit nu mai puţin de 26 double-double în actualul sezon, 19 în sezonul regulat, trei în „Cupa României” şi patru în play-off. „Double-double" înseamnă două combinaţii de minimum 10 reuşite, la puncte, recuperări şi pase decisive.

Echipa Phoenix, aflată la al doilea sezon în prima ligă, a încheiat campionatul pe locul opt în clasamentul general, după ce s-a calificat, în premieră, în play-off.

Florin Nini, managerul clubului Phoenix, s-a declarat mulţumit de prestaţia jucătoarei americance. "Este o mândrie pentru noi, o notă bună pentru managementul clubului. Şi în primul an am avut o marcatoare în top, pe Cherise Daniels. Sperăm că bugetul din noul sezon, deşi mult diminuat, ne va permite să alegem la fel de bine ca în primii doi ani, iar dovadă este nominalizarea făcută de eurobasket.com în echipa LNBF”, a declarat Florin Nini.

Totodată, echipa masculină a aceluiaşi club se apropie cu paşi repezi de Final Four-ul eşalonului secund. Cu nouă victorii din tot atâtea jocuri disputate, Phoenix ocupă primul loc în grupă, urmând să dispute ultima partidă din turneul semifinal cu formaţia VSKC Miercurea Ciuc, duminică, de la ora 16,00, pe teren propriu.


 

Citit 798 ori Ultima modificare Luni, 27 Aprilie 2015 19:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.