BASCHET MASCULIN: Phoenix joacă vineri derbiul din Final Four

BASCHET MASCULIN: Phoenix joacă vineri derbiul din Final Four
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet masculin Phoenix a câştigat, joi, 14 mai, cea de-a doua partidă pe care a susţinut-o în turneul final al eşalonului secund, scor 86-57 (46-35), în faţa formaţiei Ştiinţa Bucureşti, rezultat în urma căruia şi-a asigurat promovarea în prima ligă. Altfel, Phoenix va juca, vineri, 15 mai, (ora 17,00) derbiul turneului, cu Dinamo, partidă care va decide ordinea finală a primelor două clasate. În celălalt meci al zilei de joi, Dinamo a câştigat în faţa echipei Politehnica Iaşi, scor 85-56 (36-30).

Pentru Phoenix au marcat: Harrison 18 puncte și 8 pase decisive, Pîrlog 15 p, Brown 12 p și 6 recuperări, Vârnă și Cioacătă - câte 9 p, Chiriac 8 p și 7 recuperări, Bălănică și Popa - câte 4 p, Țelinoiu 3 p, Badea și Bălan - câte 2 puncte. A mai evoluat și Sava.

În confruntările directe din faza semifinală, echipa gălăţeană a câştigat ambele meciuri cu Dinamo, dar după dispute foarte echilibrate. Phoenix s-a impus, în tur, pe teren propriu, scor 81-79 (44-44), în ultimele patru secunde, iar în retur, la Bucureşti, Phoenix a câştigat abia după o repriză suplimentară de departajare, cu 79-86.

Antrenorul gălățean, Florin Nini consideră că partida cu Dinamo este una a orgoliilor. ”Matematic suntem calificați. Le-am cerut băieților să rămână conectați și să joace pentru ei, pentru frumusețea competiției. Meciul cu Dinamo va fi unul al orgoliilor, pentru noi va fi unul al profesionalismului, pentru că indiferent de rezultat noi suntem calificați. Ne dorim să încheiem sezonul cu încă o victorie, iar meciul de mâine (vineri, n.r.) să fie pentru public”, a declarat Florin Nini.

Bogdan Bălănică, unul din veteranii baschetului gălățean, se declară foarte încrezător în echipa sa.  ”Mai avem încă un meci, pentru asta am muncit în ultimele opt luni. A fost o muncă foarte grea din punctul meu de vedere. Suntem o echipă nou formată, cu un antrenor deosebit, alături de care am trăit și momente grele dar și frumoase. Sperăm să iasă totul bine, iar meciul cu Dinamo, ultimul meci din acest sezon, să îl încheiem cu brio. Noi suntem acasă, suntem motivați, așadar trebuie să câștigăm”, a încheiat Bogdan Bălănică. 


CITEŞTE ŞI: Carieră relansată la CSU Galaţi - De la marşurile poştaşilor, la Cupa Europei

Citit 892 ori Ultima modificare Vineri, 15 Mai 2015 10:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.