TENIS: Câştigător la Galaţi, bielorusul Maxim Dubarenco visează la US Open (FOTO)
Foto: Foto Sonia Baciu

TENIS: Câştigător la Galaţi, bielorusul Maxim Dubarenco visează la US Open (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

* Bielorusul Maxim Dubarenco şi-a confirmat statutul de principal favorit, câştigând al doilea turneu masculin de categorie Futures de la baza "Viva Tenis Club"

Jucătorul bielorus Maxim Dubarenco, cap de serie 1 şi locul 375 în ierarhia mondială, a câştigat al doilea turneu ITF Pro al acestui sezon, de categorie Futures, de la Galaţi, dotat cu trofeul “Viva Club Open” şi premii totale de 10.000 de dolari.

Dubarenco l-a învins în ultimul act, sâmbătă, pe Dmitry Popko (Kazahstan, locul 601 ATP), cu scorul 7-6 (5), 6-3. Finala a fost o reeditare a semifinalei turneului precedent de la Galaţi, când Popko l-a învins pe Dubarenco cu un scor foarte apropiat de cel de acum, 7-5, 6-2.

De altfel, câştigătorul de sâmbătă şi-a felicitat adversarul pentru parcursul din ambele turnee de Galaţi. "Două finale consecutive reprezintă rezultate foarte bune pentru un jucător foarte tânăr, cum este Dmitry”, a declarat Dubarenco. Bielorusul a mai spus că obiectivul său pentru acest an este o urcare în clasamentul ATP până în primele 250 de locuri, astfel încât să poată avea acces în calificările de la US Open, ultimul turneu de Grand Şlem al anului. "La Galați au fost două săptămâni minunate, am avut parte de o atenție deosebită, iar dintre toate turneele la care am participat, acesta a fost cel mai frumos. De aici voi merge la turneul de la Bucureşti, iar pentru acest an îmi doresc o urcare în top 250 ATP, clasare care să îmi permită să ajung la US Open", a completat  Dubarenco.

Trofeul a fost decernat câştigătorului de către atletul paralimpic gălățean Marian Petria. Acesta a fost prezent la baza Viva şi pentru a asista la o acţiune caritabilă destinată susţinerii activităţii sale sportive. Zeci de oameni inimoşi au susţinut o oră de aerobic pentru a strânge banii necesari participării lui Petria la Grand Prix-ul pentru paralimpici de la Paris, din iunie.

După o mică pauză competţională, seria de turnee din circuitul profesionist (ITF Pro) va fi reluată la sfârşitul acestei săptămâni, când vor avea loc meciurile din calificări la primul turneu feminin, unul de categorie Futures cu premii de 10.000 de dolari. Apoi, va urma unul similar, cu începere din 1 iunie, pentru ca seria să se încheie cu un turneu de categorie superioară, un Challenger de 25.000 de dolari, care va începe pe 8 iunie.

Citit 1274 ori Ultima modificare Duminică, 17 Mai 2015 17:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.