Continuă seria competiţiilor internaţionale de tenis de la Galaţi

Continuă seria competiţiilor internaţionale de tenis de la Galaţi
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis, consideră că Galaţiul a devenit un important pol al tenisului românesc, după ce în urmă cu doi-trei ani aici nu avea loc nicio competiţie măcar de nivel naţional. "Cu suportul unei echipe inimoase, cu susţinerea deloc de neglijat a sponsorilor locali şi zonali, Galaţiul a ajuns să organizeze în acest an o mare parte din cele mai importante competiţii internaţionale. Cupa Federaţiei, din punctul meu de vedere, a fost cea mai bine organizată competiţie de până acum, apoi în premieră un Challenger de 25.000 de dolari şi cele patru turnee Futures de anul acesta. Vor urma şi competiţiile de nivel european pentru copii de până în 12 ani şi 14 ani. Practic acoperă toate segmentele competiţionale", a spus George Cosac.

La propunerea primarului Marius Stan, aleşii locali au fost de acord cu asocierea dintre municipiul Galaţi şi Viva Sport Club Galaţi, pentru desfăşurarea unor competiţii internaţionale. Este vorba despre organizarea în parteneriat cu Federaţia Română de Tenis şi Viva Club a două competiţii de tenis de nivel continental: Campionatele Europene pe echipe „Nations Challenge”, dedicate copiilor sub 12 ani, şi apoi „Tenis Europe”, dedicate copiilor sub 14 ani.

Potrivit city-managerului Aurel Vlaicu, de la bugetul local se sigură doar o parte din finanţarea necesară pentru desfăşurarea evenimentelor. „Finanţarea alocată de la bugetul local este de aproximativ 50.000 dolari pentru cinci turnee, inclusiv un turneu european de juniori şi cel cu premii în valoare totală de 25.000 de dolari”, a punctat Aurel Vlaicu.

Astfel, în luna iulie, baza  sportivă de la Viva Tenis Club va fi gazda calificărilor turneului european pentru junioare Under 12, Zona C, unde vor participa sportive din Bulgaria, Germania, Israel, Republica Moldova, Serbia, Spania, Ucraina şi România. „Vor fi prezente sportive din opt ţări. Va fi un eveniment deosebit, iar din punct de vedere organizatoric va fi cel mai greu”, a spus Florin Şipoş, coordonatorul bazei Viva.

La turneele feminine (două Futures de 10.000 de dolari şi un Challenger de 25.000 de dolari) au fost prezente gălăţencele Patricia Ţig - până în sferturile de finală ale Challengerului, Gabriela Talabă - care a câştigat proba de dublu a celui de-al doilea Futures,  Simona Ionescu (legitimată la Galant M&S Galaţi) şi junioara Georgia Crăciun (Brăila).

„Sper că au fost turnee reuşite, sunt bucuros că avem sportive din România care au avut ocazia să joace acasă şi să acumuleze multe puncte, iar la turneul de 25.000 de dolari am avut parte de o finală românească. Ne dorim şi pentru anul viitor să atingem acelaşi nivel competiţional şi, de ce nu, chiar să îl ridicăm puțin”, a declarat Florin Şipoş, directorul turneelor desfăşurate la Galaţi începând cu luna mai.

Citit 1837 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Iunie 2015 17:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.