UPDATE / Avram Iancu, antrenament impresionant! A înnotat în Dunăre fără întrerupere, de la Gropeni la Galaţi, timp de 10 ore şi 15 minute

UPDATE / Avram Iancu, antrenament impresionant! A înnotat în Dunăre fără întrerupere, de la Gropeni la Galaţi, timp de 10 ore şi 15 minute
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE, ora 19.50: Înotătorul amator Marius Avram Iancu a încheiat cu succes istovitorul antrenament în Dunăre. După 42 de kilometri parcurşi înot, fără întrerupere, la ora 19.30 a urcat pe mal la Galaţi, la 10 ore şi 15 minute de când plecase din Gropeni.


 

UPDATE, ora 18.50: Avram Marius Iancu este foarte aproape de a-şi încheia cu succes ultimul antrenament oficial înaintea încercării de a traversa înot Canalul Mânecii fără costum de neopren. Şi-a programat să înoate, astăzi, 42 de kilometri în Dunăre. A pornit dimineaţă, la ora 9.15, din dreptul localităţii brăilene Gropeni, iar la ora 18.45 ajunsese în dreptul Galaţiului, în zona trecerii Bac. Gălăţenii îl pot încuraja de pe Faleză pentru ultima porţiune a traseului. În jurul orei 19.45 se estimează că va ajunge la final, în zona din dreptul Elicei.


 

Avram Marius Iancu vrea să-şi încheie pe Faleză ultimul antrenament oficial, unul de 10 ore de înot fără întrerupere în apele fluviului, înaintea încercării de traversa Canalul Mânecii fără costum de neopren 

Petroşeneanul Avram Marius Iancu are un nume predestinat să intre în istorie şi speră să reușească, în luna august, să devină primul român care traversează Canalul Mânecii înot, fără ajutorul unui costum de neopren. Este înotător amator, iar gălățenii vor avea ocazia să-l încurajeze şi să-i admire tenacitatea duminică spre seară, în jurul orei 18,30, pe Faleză, atunci când urmează să ajungă dintr-un antrenament impresionant. Nu este vorba doar de o traversare înot a Dunării, ci de ceva greu de imaginat chiar şi pentru un înotător de performanţă specializat în curse de fond: îşi doreşte să plece de la Gropeni, să treacă înotând în Dunăre pe la Brăila şi să ajungă la Galaţi! Un antrenament pe care-l doreşte a fi de 10 ore înot fără întrerupere în Dunăre! „Un maraton e greu să-l alergi, dar să îl înoţi!? Voi fi alimentat la fiecare jumătate de oră cu câte un bidon de energizant, iar la fiecare două ore voi primi o banană. Totul fără a mă sprijini de vreo şalupă. Ca să reuşeşti trebuie să perseverezi, cu muncă şi îngăduinţă divină cred că pot duce la bun sfârşit totul”, a spus Avram Iancu.   

Prognoza meteo nu îi este deloc favorabilă, se anunţă vânt de 22 km/h, cu rafale ce ajung la 33 km/h, ceea ce înseamnă valuri mari pe Dunăre. 

Acesta va ultimul antrenament oficial dinaintea încercării de traversa înot Canalul Mânecii, programată în perioada 9-13 august, şi va avea loc la Galaţi, pentru că unul dintre cei doi sponsori principali ai evenimentului din luna august este o firmă gălăţeană, HemoTreat. Canalul Mânecii este o provocare pentru toţi înotătorii, cu atât mai mult pentru amatori. Primul om care a reușit să traverseze înot Canalului Mânecii, din sudul Angliei până pe malul nordic al Franţei, a fost Jean Salatti, în urmă cu 200 de ani, iar până în prezent distanța de 34 de km a fost parcursă înot, cu succes, de 1.284 de ori, conform Asociaţiei Channel Swimming, Anglia. A urmat o mică testare a condiţiilor de antrenament, înotătorul declarându-se mulţumit. „A fost excelent, mă bucur că am reuşit să intru în apă şi să o testez să văd la ce să mă aştept duminică. Nu mă aşteptam să fie un tangaj (mişcare de balans în sens longitudinal al unei (aero)nave, provocată de valuri sau de vânt – n.r.) atât de mare şi valurile sunt destul de mari ceea ce simulează aproape perfect cam ce ar putea să însemne acolo o zi optimă de înot. Temperatura a fost potrivită, am înotat şi m-am antrenat la temperaturi mai scăzute cu câteva grade în lacurile din zona Petroşaniului. Cei 42 de km înotaţi în Dunăre vor reprezenta ceva important în economia generală la ce vreau să fac în Canalul Mânecii”, a declarat Avram Iancu la ieşirea din Dunăre. 

Întrebat de câte ori este dispus să încerce traversarea Canalului, Avram Iancu l-a dat drept exemplu pe Tomas William Burgs, care a reuşit, după 15 tentative nereuşite în şapte ani, în 1911. 

Reamintim că, până acum, printre cei care au facut față provocării nu se numără nici un român. Avram Marius Iancu are 39 de ani, lucrează la Biblioteca Municipală din Petroşani şi a avut anul trecut, în august şi octombrie, primele sale două încercări de înota în apele reci ale Canalului Mânecii din portul britanic Dover până pe malul nordic al Franţei. A treia oară, să fie cu succes!

Citit 2952 ori Ultima modificare Duminică, 21 Iunie 2015 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.