Patricia Ţig, odihnă la mare înaintea unui nou turneu WTA

Patricia Ţig, odihnă la mare înaintea unui nou turneu WTA
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Gălăţeanca va încerca în Azerbaidjan, începând de sâmbătă, să bifeze al doilea turneu WTA consecutiv pe tabloul principal


Gălăţeanca Patricia Ţig a plecat într-o minivacanţă la mare, ca o mică recompensă după reuşitele de săptămâna trecută, de la BRD Bucureşti Open, care au însemnat noi puncte de reper în carieră. Pentru Patricia Ţig, a fost primul turneu WTA în care a jucat pe tabloul principal, atât la simplu cât şi la dublu, profitând din plin de wildcardurile primite de la organizatori.

Reamintim că la dublu, unde a jucat alături de Andreea Mitu, a reuşit prima finală WTA din carieră, în timp ce la simplu a trecut de primul tur, tot o premieră la un turneu de acest nivel. Pentru calificarea în turul secund a primit 30 de puncte, cu care a urcat 12 poziţii în ierarhia mondială, ajungând până pe locul 158, o nouă cea mai bună clasare a sa de până acum.

Patricia Ţig a mărturisit că vrea să tragă cât mai multe foloase din trăirile avute în turneul de la Bucureşti, dorindu-şi să o ajute să-şi controleze cât mai bine emoţiile foarte mari pe care le are la meciurile care pot însemna mult în cariera sa. “Iau orice, chiar şi căldura, mai ales că mai e mult din această vară şi am auzit că unde se va juca US Open e teroare. Așa că iau cu mine absolut tot ce am reuşit să fac: în primul rând, meciul jucat în primul tur (n.r. - la simplu), poate cel mai bun meci al meu. Dar iau şi experiența jocului din turul al doilea, când am avut foarte mari emoții, poate învăț să trec peste aceste emoții mai bine. Iau şi din ce am reuşit la dublu, poate în viitor nu mă voi mai speria atât de tare la fileu.  Pentru că, ştiţi cum este, mama învăţăturii este repetiţia. Una peste cealaltă, iau încredere şi bucurie după turneul de la Bucureşti”, a spus Patricia.

Programul încărcat nu-i permite o vacanţă pe Litoral în adevăratul sens al termenului, doar trei, maximum patru zile. De acolo va pleca direct în Azerbaidjan, la Baku, unde sâmbătă va începe meciurile din calificările unui turneu WTA de acelaşi nivel cu cel de la Bucureşti, dotat cu premii tot de 226.750 de dolari. Diferenţa o reprezintă suprafaţa de joc, la Baku urmând să se joace pe hard.

Apoi, Patricia intenţionează să revină pe zgură, la două turnee Challenger. „După Baku, mă întorc la zgură, pentru două turnee în Cehia, unde sunt nevoită să joc, pentru că am nevoie de puncte. Apoi, voi pleca din timp pentru US Open, să apuc să mă acomodez cu suprafaţa”, a precizat Patricia Ţig.

La turneul american de la Flushing Meadows, gălăţeanca va juca în calificări, la fel ca la precedentele trei turnee de Grand Slam ale anului.

Citit 1275 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 18:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.