Echipa de handbal masculin CSU Galaţi şi-a conturat lotul pentru Liga Naţională

Echipa de handbal masculin CSU Galaţi şi-a conturat lotul pentru Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Echipa gălăţeană, nou promovată în primul eşalon, are nouă jucători noi faţă de sezonul trecut


De o săptămână, echipa de handbal masculin CSU Galaţi şi-a reluat antrenamentele, cu jucătorii entuziasmaţi de noul lor statut, cel de handbalişti de primă ligă. Alexandru Ciobanu, care mai mereu este preocupat să ţină starea de spirit a echipei la un nivel ridicat, deja e cu gândul la atmosfera de la meciuri, visând să joace, în sfârşit, cu tribunele pline. „Sezonul trecut am fost cei mai săraci în ceea ce priveşte publicul. Acum, că suntem echipă de Liga Naţională, visăm să avem şi noi tribune pline, să avem galerie. Dau eu tonul din teren sau de pe bancă, important e să am cui. Va fi greu să rămânem în prima ligă, dar de un lucru sunt sigur, că o să ne batem pentru fiecare minge ca să reuşim chiar şi dacă nu se fortifică semnificativ lotul. Vom compensa diferenţele de buget jucând cu inima”, a spus Alexandru Ciobanu, care şi-a prelungit în această vară contractul.

Mihai Pantea, antrenorul şi totodată preşedintele clubului, a condus câte două antrenamente pe zi: dimineaţa la stadionul Siderurgistul, exclusiv de pregătire fizică, iar seara pregătire specifică la Sala Sporturilor „Dunărea”.

Începe seria meciurilor amicale

„Ar fi prins tare bine să plecăm într-un cantonament, dar intrarea în Liga Naţională ne-a lăsat fără timp la dispoziţie pentru asta. De acum intrăm şi la meciuri amicale, că mai este doar o lună şi o săptămână până la startul campionatului”, a precizat Mihai Pantea. Antrenorul şi preşedintele clubului a spus că a perfectat disputate mai multor meciuri amicale, toate în deplasare. Primul va avea loc joi, 23 iulie, cu o altă nou-promovată, vechea cunoştinţă CSM Ploieşti, câştigătoarea seriei ligii secunde din care a făcut parte şi CSU. Apoi, pe 28 iulie, urmează un meci test cu HC Vaslui, iar în luna august se va participa la două turnee, tot la Ploieşti şi Vaslui, pe 8-9 august, respectiv 14-16 august.

Au luat vârfurile din liga secundă

La primele antrenamente au fost 16 handbalişti, iar între s-au mai făcut achiziţii. Duminică a ajuns în Galaţi şi extrema Laurenţiu Niţu, care a jucat sezonul trecut la Dinamo, astfel că la antrenamentele de luni au fost 18 jucători: portari - Bogdan Fuică (venit de la Dinamo), Dan Drenceanu (HC Argeş Piteşti), George Vintilă (CSŞ Galaţi), Florin Andronic; extreme - Dragoş Şahîn, Ionel Ştefan, Alexandru Poteră, Laurenţiu Niţu (Dinamo), Cosmin Olaru (Centrul de Excelenţă Sighişoara), Alexandru Mustaţă (HC Argeş); interi – Paul Lăpuşneanu, Silviu Frangulea, Andrei Grigore, Andrei Cristescu (CSM Satu Mare), Robert Burlacu (HCM Buzău); pivoţi - Cristian Mârşiu, Eduard Ghenghea; centri – Alexandru Ciobanu şi Marius Dospinescu.

Din lot mai face parte Silviu Frangulea, prezent în această perioadă cu echipa naţională de tineret la Campionatul Mondial din Brazilia.

De asemenea, s-a ajuns la un acord pentru transferului pivotului Alexandru Mustaţă de la HC Argeş, care are de rezolvat unele probleme personale şi se va prezenta la antrenamente de la începutul săptămânii viitoare. Antrenorul Mihai Pantea a spus că în linii mari acesta este lotul cu care va începe campionatul, pe care doreşte să-l completeze cu încă un inter.

Alte transferuri, după rectificarea bugetară

Deşi şi-au dorit să întărească echipa cu jucători de valoare şi care să aibă experienţa primului eşalon, cel puţin deocamdată CSU se bazează cam pe acelaşi buget ca în sezonul trecut, unul de liga secundă. În aceste condiţii, cu excepţia celor doi veniţi de la Dinamo, care n-au avut pretenţii financiare mari ci doar dorinţa de a juca, CSU s-a orientat spre vârfurile valorice din liga secundă.

Totuşi, pentru a se mări şansele de rămânere în Liga Naţională, cei de la CSU intenţionează aducerea unor jucători de mare valoare chiar şi după începerea campionatului, în funcţie de cuantumul sumei suplimentare care aşteaptă să le fie alocată la rectificarea bugetară din luna august de la Consiliul Local, având promisiuni ferme de sprijin din partea municipalităţii.

În acest sens, este posibil să se încerce aducerea unor handbalişti din străinătate, mai ales că până atunci este greu de crezut că vor mai rămâne fără echipă jucători valoroşi din ţară.

CSU Galaţi a încheiat sezonul trecut clasându-se pe locul trei, primul de sub linie, la turneul de baraj pentru menţinerea / promovarea în Liga Naţională. Astfel, echipa gălăţeană a fost prima cu drept de a juca în primul eşalon pe locul rămas liber în urma neînscrierii celor de la Ştiinţa Bacău. Între timp, nici HCM Constanţa nu s-a înscris.

Campionatul va începe pe 23 august, iar în prima etapă CSU Galaţi va juca pe teren propriu, fie cu Dunărea Călăraşi (dacă va intra în locul Ştiinţei Bacău), fie cu HC Adrian Petrea Reşiţa (în cazul în care îi va fi atribuit locul celor de la HCM Constanţa).

Citit 5563 ori Ultima modificare Marți, 21 Iulie 2015 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.