UPDATE / Burcă a anunţat conducerea Oţelului că pleacă la Rapid şi vrea să-l ia şi pe antrenorul Florin Marin

UPDATE / Burcă a anunţat conducerea Oţelului că pleacă la Rapid şi vrea să-l ia şi pe antrenorul Florin Marin
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

UPDATE: Ovidiu Burcă doreşte să se ducă la Rapid cu tot cu antrenorul Oţelului, Florin Marin. Tehnicianul a fost ofertat şi in cursul zilei de vineri urmează să dea raspunsul final.


 

UPDATE: A devenit oficială plecarea managerului sportiv Ovidiu Burcă de la Oţelul. Joi după-amiază, acesta i-a anunţat pe ceilalţi din conducerea clubului Oţelul că a a acceptat oferta de a deveni preşedinte al Rapidului.


 

Suporterii Oţelului pregătesc un protest de amploare faţă de situaţia dezastruoasă în care a ajuns clubul. Acţiunea de protest, iniţiată de facţiunea Steel Boys, va avea loc duminică, 26 iulie, de la ora 16,00, pe platoul de la Casa de Cultură a Sindicatelor, şi se îndreaptă împotriva tuturor celor vinovaţi de situaţia în care a ajuns clubul în doar patru ani: de la a avea zeci de milioane de euro în conturi, la un pas faliment. Cei care doresc să sprijine în orice fel organizarea acestui protest găsesc informaţii utile pe contul de Facebook al grupului Steel Boys.

Oţelul, într-o serie de 13 echipe

Altfel, Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, a avut miercuri după-amiază o întâlnire, la Casa Fotbalului, cu reprezentanţii celor 27 de cluburi înscrise în Liga 2, una dintre temele importante de discuţie fiind sistemul competiţional. În condiţiile în care nu a existat decât un singur abandon până la termenul limită de înscriere, cel al FC Dorohoi, varianta unui campionat cu o singură serie, considerată mai atractivă în primul rând prin prisma vânzării drepturilor de televizare, nu a mai fost de actualitate. Astfel, s-a ales să se meargă pe două serii alcătuite pe criteriu geographic, urmând ca Seria Est, cea din care va face parte Oţelul Galaţi, să fie formată din 13 formaţii, astfel că în fiecare etapă o echipă va sta. Totul urmează să fie propus spre validare în şedinţa de luni, 27 iulie, a Comitetul Executiv al FRF.

Dacă nu vor apărea surprize de ultim moment, celelalte echipe din seria Oţelului sunt: Rapid Bucureşti, Ceahlăul Piatra Neamţ, Dacia Unirea Brăila, ACS Berceni, Bucovina Pojorâta, Rapid CFR Suceava, Dunărea Călăraşi, SC Bacău, CS Baloteşti, Gloria Buzău, Farul Constanţa şi Chindia Târgovişte.

În seria Vest ar urma să joace: Universitatea Cluj, FC Braşov, Gaz Metan Mediaş, Academica Argeş, FCM Baia Mare, Şoimii Pâncota, UTA Bătrâna Doamnă, CSM Rm. Vâlcea, FC Bihor, FC Caransebeş, Olimpia 2010 Satu Mare, Metalul Reşiţa, CS Mioveni şi Unirea Târlungeni.

Totuşi, o decizie finală va fi amânată până miercuri, Răzvan Burleanu sperând încă să se ajungă la o singură serie. Preşedintele FRF a avertizat reprezentanţii cluburilor că luni, în şedinţa Comitetului Executiv, va fi schimbat regulamentul astfel încât cine va începe campionatul şi nu-l va termina va fi trimis direct în Liga a V-a. "Acest lucru nu era cunoscut de cluburi, de aceea până la 29 iulie, fiecare are dreptul să se gândească încă o dată dacă începe competiţia sau nu. La 29 iulie putem să ajungem şi la o singură serie, în care nu se va mai juca play-off/play-out, chiar din următorul sezon, în contextul în care mai mult de cinci echipe se retrag. Adică dacă ele conştientizează că au şanse mari să se retragă pe parcusul competiţiei. Şi astfel, în loc să se ducă în Liga a V-a sau a VI-a, fac un pas înapoi şi joacă în Liga a III-a", a declarat Burleanu.

Totodată, Comitetul Executiv urmează să decidă dacă va face o excepţie şi va accepta prelungirea termenului de înscriere pentru singura echipă care nu şi-a depus dosarul, Dorohoi, după ce oficialii acestui club au anunţat că au găsit soluţii financiare şi vor să intre în competiţia ligii secunde.

Campionatul ligii secunde va începe pe 29 august.

Burcă, negocieri cu Rapidul

Ovidiu Burcă, managerul sportiv al Oţelului, a fost ofertat să preia funcţia de preşedinte al Rapidului, acesta confirmând pentru Dolce Sport că a avut o întâlnire cu Valerii Moraru, patronul clubului giuleştean. În prima parte a zilei de miercuri, o parte din principalele site-uri de stiri sportive din ţară au anunţat că Burcă a acceptat oferta primită de la Rapid, însă Vlad Răpişcă, administrator special al FC Oţelul, a negat această informaţie. “Nu este adevărat, este încă manager sportiv al Oţelului. Sunt convins că m-ar fi anunţat, dacă ar fi decis să plece. De altfel, în acest moment, el reprezintă clubul nostru la întrunirea de la FRF”, a spus Răpişcă, miercuri, în jurul orei 16.00, când încă nu se încheiase intrevederea de la Casa Fotbalului. Nici antrenorul Florin Marin, aflat în relaţii foarte strânse cu Burcă, nu credea în veridicitatea acestei informaţii.

Încercările repetate de a-l contacta telefonic pe Ovidiu Burcă s-au soldat fără răspuns.

Foto arhivă

Citit 2563 ori Ultima modificare Joi, 23 Iulie 2015 23:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.