Concurs ISU - Gălăţenii de la "Elena Doamna", campioni naţionali (FOTO)

Concurs ISU - Gălăţenii de la "Elena Doamna", campioni naţionali (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sute de elevi de gimnaziu şi liceu din 19 judeţe şi municipiul Bucureşti au participat la faza naţională a concursului de protecţie civilă „Cu viaţa mea apăr viaţa”, care a avut loc la Piteşti.

"Urmărind să dezvolte adoptarea unui comportament adecvat, formarea spiritului de solidaritate şi implicarea, individual sau în echipă, în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă, concursul a constat în parcurgerea a trei probe, una teoretică şi două practice: transportul asistat al unui accidentat aşezat pe targă, distanţa de 50  de metri şi deplasarea cu masca pe figură într-un raion cu obstacole, contaminat", ne-a explicat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

La finalul celor trei probe, echipa Colegiului de Industrie Alimentară “Elena Doamna” din Galaţi s-a clasat pe primul loc. Gălăţenii au fost urmaţi pe podium de elevii Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” din Hunedoara (locul II) şi de cei ai Colegiului Naţional „Simion Bărnuţiu” din Zalău.

Concursul s-a desfăşurat în spirit de fair-play, iar competitorii au fost premiaţi cu diplome, medalii, cupe şi premii, oferite de Asociaţia Regională a Serviciilor pentru Situaţii de Urgenţă.

"Comanda Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Eremia Grigorescu” al judeţului Galaţi felicită echipa campioană, exprimâdu-şi speranţa că aceşti elevi se vor  implica în continuare în domeniul situaţiilor de urgenţă, devenind astfel voluntari şi chiar profesionişti ai acestui domeniu, în comunităţile în care locuiesc”, a conchis Eugen Chiriţă.

Citit 1199 ori Ultima modificare Miercuri, 22 Iulie 2015 19:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.