TRANSFER DE SENZAŢIE/ Arcada aruncă "BOMBA" în voleiul românesc

TRANSFER DE SENZAŢIE/ Arcada aruncă "BOMBA" în voleiul românesc
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Clubul gălăţean a transferat un jucător care a evoluat în trei din cele mai puternice campionate din lume şi care loveşte mingea de la o înălţime de peste trei metri şi jumătate


Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a reuşit un nou transfer de răsunet pentru următorul sezon, aducând în lot un jucător care a impresionat, printre altele, în trei dintre cele mai puternice campionate din lume, cele din Italia, Argentina şi Brazilia: centrul venzuelean Ivan Marquez (33 de ani, 2,05 m înălţime).

Publicaţiile de specialitate italiene şi argentiniene spun despre Marquez că are o forţă de atac impresionantă, calitate care i-a adus supranumele “Bomba”, excelează la blocaj şi are un serviciu foarte puternic. De altfel, la Jocurile Americii Centrale şi Caraibelor din 2010 a fost declarat voleibalistul cu cel mai bun serviciu.

Sezonul trecut, Marquez a jucat în prima ligă braziliană, la Ziober Maringa, echippă cu care a ajuns până în semifinale. Anterior a fost două sezoane în Argentina, unde a jucat finala ligii, după alte două ediţii de campionat jucate în Italia (2009-2011).

În Europa a venit prima dată în Spania (2003-2004), de unde a plecat în Belgia, unde a câştigat trei ani la rând campionatul şi cupa cu echipa Knack Roeselare (2004-2007). De asemenea, a reuşit eventul cupă . campionat în Grecia, cu Olympiakos (2008-2009).

A fost prezent cu naţionala Venezuelei la Jocurile Olimpice din 2008 şi la două ediţii de Campionat Mondial, ultima anul trecut.

Sare la aproape patru metri!

Filip Despotovski, noul ridicător al echipei gălăţene, va trebui să se adapteze unui coechipier cum nu a mai avut până acum în carieră, pentru a-i putea pune în valoare detenta lui Ivan „Bomba” Marquez: venezueleanul, care are o înălţime de 2,05 metri, este deţinătorul recordului de înălţime de la care a fost atacată mingea în campionatul argentian, 3,72 metri! Recordul personal în ceea ce priveşte înălţimea la care a ajuns la blocaj este şi el impresionant: 3,67 metri.

Este de aşteptat ca Marquez să fie o prezenţă constantă la meciurile baschetbaliştilor de la Phoenix în Liga Naţională, de vreme ce hobby-ul său este să joace baschet, iar personalităţile din lumea sportului pe care le apreciază cel mai mult sunt tot din sportul cu mingea la coş: Michael Jordan şi Kobe Bryant.

Se mai vrea încă un transfer

Echipa gălăţeană Arcada va debuta în luna noiembrie în cupele europene (Challenge Cup) şi are ambiţii mari pentru al treilea său sezon în Divizia A1, unde şi-a fixat ca obiectiv ajungerea cel puţin până în semifinale. Pentru a-şi îndeplini acest obiectiv, în această vară conducătorii echipei au făcut o campanie de transferuri impresionantă, înaintea lui Marquez fiind aduşi alţi voleibalişti de mare valoare: macedoneanul Filip Despotovski, brazilianul Caio Provenzano de Pra şi Silviu Suson.

Preşedintele clubului, Florin Păcuraru, a spus că se doreşte închiderea campaniei de tranferuri cu încă un trăgător secund, sperând să realizeze acest lucru săptămâna următoare.

În prima etapă din campionat, Arcada va întâlni în deplasare vicecampioana Volei Municipal Zalău, pe 24 octombrie. În Challenge Cup, echipa antrenată de Marian Apostu şi Nicu Harabagiu va debuta direct în turul al doilea, urmând să întâlnească formaţia sârbă OK Novi Pazar, primul meci la Galaţi (10-12 noiembrie).

Citit 2887 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 10:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.