Un puşti de 15 ani, noul star al Oţelului
Foto: Sursa foto: Facebook Antonio Sefer

Un puşti de 15 ani, noul star al Oţelului
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Mijlocaşul Antonio Sefer a impresionat şi în al doilea joc amical în care a fost titular

Echipa de fotbal FC Oțelul a susținut, miercuri seară, cel de-al doilea meci amical din această vară, în deplasare, cu Gloria Buzău, formaţie antrenată de fosta glorie a formaţiei gălăţene, Ion Viorel. Partida s-a încheiat la egalitate, scor 1-1. Noua echipă a Oţelului, cu foarte mulţi puşti proveniţi din propriul centru de juniori, s-a descurcat foarte bine în faţa unui adversar mult mai omogen, cu jucători mai experimentaţi, evoluţia generală fiind una promiţătoare pentru următorul sezon. Puştii antrenaţii de Daniel Florea au dominat prima repriză, când au şi deschis scorul prin Diarra, jucătorul venit de la Petrolul fiind folosit ca mijlocaş ofensiv pe flancul stâng. Pasa de gol dată de Sefer, puştiul de 15 ani care marcase în primul amical (1-1 în deplasare cu Dacia Unirea Brăila), l-a entuziasmat pe managerul sportiv Cristian Munteanu: „A dat în stilul lui Cernat, cu exteriorul, privirea în altă direcţie, l-a lăsat pe Diarra singur cu portarul”. Oţelul a avut o mare şansă de a face 2-0, însă Claudiu Stoian a ratat din poziţie de singur cu portarul. Mijlocaşul dreapta din sezonul trecut a fost folosit de Florea ca atacant, în următoarea formulă de echipă din prima repriză: Preda – Blănaru, Cojoc, Ioniţă (venit de la Dinamo), Murgoci – Viorel Ştefan (Dinamo), Ionuţ Codreanu – Adăscăliţei, Sefer, Diarra – Claudiu Stoian.

După pauză, în timp ce Florea i-a trimis în teren pe ceilalţi jucători din lot, Ion Viorel a continuat tot cu „prima garnitură”, Gloria Buzău preluând controlul partidei. Gazdele au beneficiat de un penalti, care „nu prea a fost” în opinia lui Cristian Munteanu, apărat de portarul Preda. La această fază s-a dictat şi eliminare în tabăra gălăţeană (Eduard Dumitru). Cu un jucător mai mult, presiunea buzoienilor s-a concretizat în ultimul minut cu golul egalizator. „În faţa unui adversar care a terminat pe locul trei sezonul trecut şi care are în linii mari acelaşi lot, copii noştri au arătat calitate, ne dau motive optimism. Rămâne acum să confirme şi la jocurile oficial, când va fi presiunea punctelor”, a conluzionat Munteanu.

Amical la Lieşti, între echipe din Galaţi!

În perioada imediar următoare, Oţelul mai are perfectate două jocuri amicale. Sâmbătă va întâlni echipa gălăţeană din liga a treia, Metalosport, partida urmând să se dispute (ora 10,00) la Lieşti, în condiţiile în care, cel puţin deocamdată, cele două echipe n-au acces pe stadionul Oţelul, singurul din oraş în care se poate juca în acest moment în condiţii acceptabile. Apoi, Oţelul urmează să întâlnească miercuri, 19 august, nou-promocata în liga a treia CS Panciu, partida urmând să se dispute cel mai probabil la Focşani.

 

 

 

Citit 3945 ori Ultima modificare Joi, 13 August 2015 14:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.