Oţelul a făcut transferul care-i acoperă postul cel mai deficitar

Oţelul a făcut transferul care-i acoperă postul cel mai deficitar
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Echipa de liga secundă FC Oţelul a perfectat, joi, un transfer de care avea mare nevoie, cel al unui vârf de atac. Este vorba de George Cîrjan, fotbalist care are experienţa a 35 de meciuri (6 goluri) jucate în Liga I.

Acum în vârstă de 27 de ani, Cîrjan revine la clubul la care s-a format. Ca junior al Oţelului, a fost golgheterul unui turneu final al Campionatului Naţional. Tot în perioada junioratului, când l-a avut ca antrenor pe Vivi Stamate, a marcat şase goluri într-un singur meci.

“Ştiu problemele şi condiţiile existente şi am acceptat cu toată inima să vin pentru a încerca să dau o mână de ajutor clubului care m-a format. Echipa e tânără, dar cu valoare, sper să reuşesc să-i fiu util cât mai mult”, ne-a spus Cîrjan, cu puţin timp înaintea semnării contractului cu Oţelul.

După terminarea junioratului a plecat la FCM Dunărea, iar din sezonul 2012-2013 a jucat pentru FC Botoşani, echipă care, cu el titular (11 goluri), a promovat în prima ligă. A urmat primul său sezon în Liga I cu formaţia botoşăneană (33 de meciuri, 21 ca titular, 3 goluri), apoi s-a transferat la Ceahlăul, unde a evoluat sezonul trecut în 22 de partide.

Cristian Munteanu, managerul sportiv al FC Oţelul, a spus că revenirea lui Cîrjan este benefică şi pentru atmosfera din vestiar. “Mă bucur foarte mult că a acceptat să vină pentru că, pe lângă necesitatea unui vârf de atac valoros, echipa noastră, cu foarte mulţi tineri în lot, avea mare nevoie şi de un jucător cu experienţă, aşa cum este George”, a declarat Munteanu.

George Cîrjan ne-a spus că s-a antrenat după în program riguros în această vară şi că este pregătit din punct de vedere fizic să intre pe teren chiar de la meciul de sâmbătă, din deplasare cu Dacia Unirea Brăila, din etapa a treia a Ligii II. Însă, sunt şanse mici să poată fi legitimat şi să facă vizita medicală în timp util, astfel că cel mai probabil va putea juca începând din etapa a patra, când Oţelul va întâlni, pe teren propriu, formaţia Bucovina Pojorâta.

Pentru postul de vârf de atac, antrenorul Daniel Florea nu prea avea soluţii, în primele două etape de campionat improvizând cu mijlocaşul Cosmin Stoian pe acest post.

Diarra aşteaptă “cartea verde”

Deşi era anunţat ca titular, francezul Diarra n-a putut debuta la Oţelul nici în partida de miercuri (pierdută cu scorul 3-1, în deplasare, cu Dacia Unirea Brăila după reprizele de prelungiri, în Cupa României), conducătorii clubului gălăţean aşteptând zadarnic să primească certificatul de transfer internaţional în timp util. “Celelalte documente necesare legitimării au venit, dar nu şi cartea verde. În mod normal ar trebui să se rezolve până la meciul de sâmbătă”, a explicat Cristian Munteanu.

Altfel, pentru meciul de sâmbătă de la Brăila sunt probleme de efectiv la Oţelul. Marus, Murgoci şi Chipirliu au suferit accidentări în partida din Cupa României, iar cei din conducerea echipei spun că sunt şanse mici să fie recuperaţi până sâmbătă.

Citit 2500 ori Ultima modificare Joi, 10 Septembrie 2015 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.