UPDATE/ La OŢELUL există VIAŢĂ şi după 23 septembrie! Ce a decis astăzi Tribunalul Bucureşti în procesul de insolvenţă

UPDATE/ La OŢELUL există VIAŢĂ şi după 23 septembrie! Ce a decis astăzi Tribunalul Bucureşti în procesul de insolvenţă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE ora 16,20: Suporterii echipei de fotbal Oţelul Galaţi şi cei din interiorul clubului au trăit patru luni şi jumătate cu teama zilei de 23 septembrie, când administratorul judiciar trebuia să prezinte noul plan de reorganizare şi exista riscul ca, în caz de respingere, să se declare falimentul. În cele din urmă, Oţelul a rămas în viaţă şi după această zi, pentru cel puţin încă o lună.

La Tribunalul Bucureşti a fost, miercuri, termen de judecată în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA, iar decizia instanţei de judecată a fost de amânare până pe 21 octombrie.

În mare măsură, această decizie a fost influenţată de un alt proces important pe care Oţelul îl are în derulare, cel cu Finanţele (ANAF), în care contestă decizia de impunere a unor obligaţii de plată pentru o sumă de aproximativ 5 milioane de euro. În acest caz, luni - 21 septembrie, Curtea de Apel Bucureşti a decis o amânarea de două săptămâni pentru ca Finanţele să reanalizeze dosarul în corelanţă cu recenta lege a „aminstiei fiscale”, conform administratorului special al FC Oţelul, Vlad Răpişcă. Astfel, administratorul judiciar al FC Otelul SA a invocat în procesul de insolvenţă că nu poate întocmi planul de reorganizare fără un verdict în litigiul cu ANAF, pentru a se ştie exact sumele cu care Oţelul este datoare.

Cei de la Oţelul îşi pun mari speranţe într-o decizie favorabilă în procesul cu ANAF, iar managerul sportiv Cristian Munteanu şi-a exprimat convingerea că se va trece cu bine şi de termenul din 21 octombrie în cazul insolvenţei. „Cei care se ocupă la București de procesul de insolvență mi-au transmis ca suporterii noştri să nu-şi facă griji pentru 21 octombrie, din acest punct de vedere au convingerea că lucrurile se vor rezolva, cel puţin până în primăvară. Până la găsirea unei soluţii pe termen lung, important este acum prezentul. Este de nevoie de o emulaţie în oraş, mai mult ca oricând Galaţiul să-şi ţină echipa în viaţă, să-i susţină activitatea prezentă. Simpla prezenţă a cât mai multor suporteri în tribună la meciuri contează mult, de la banii de pe bilete până la a demonstra potenţialilor sponsori că de Oţelul este interesat un public numeros şi astfel să fie interesaţi să vină lângă noi. Acum, mai mult ca niciodată, Oţelul are nevoie de susţinerea gălăţenilor”, a spus  Cristian Munteanu.

„Acum, Oţelul suntem noi!”

Munteanu declara duminică că nu sunt banii necesari pentru efectuarea deplăsării la Suceava, pentru meciul de campionat de sâmbătă, iar cei mai înfocaţi suporteri au reacţionat. Sub deviza „Oţelul nu moare! Acum, Oţelul suntem noi!”, imediat după aflarea deciziei de miercuri de la Tribunanul Bucureşti, fanii echipei roş-alb-albastre au lansat pe site-ul suporterilor dunareabatrana.ro o campanie de strângere de fonduri pentru a sprijini echipa să facă deplasarea la Suceava. Trei dintre suporteri au şi anunţat depunerea a câte 100 de lei în contul Ligii Suporterilor Gălăţeni. Cei care vor să continue acest gest, o pot face în contul RO19CECEGL0730RON0973645 (CEC Bank Galaţi).

UPDATE, ora 12,50: Cristian Munteanu a precizat ca cei care doresc sa ajute financiar pentru deplasarea la Suceava îl pot contacta pentru eventuale informatii suplimentare pe contul personal de facebook.


Ştirea iniţială: La Tribunalul Bucureşti, astăzi, 23 septembrie, a fost termen de judecată în procesul de insolvenţă al Fotbal Club Oţelul SA, iar decizia judecătorilor a fost de amânare până pe 21 octombrie. Cel puţin pentru o lună, Oţelul a evitat falimentul.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4256 ori Ultima modificare Joi, 24 Septembrie 2015 00:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.