Situaţie dramatică la OŢELUL. Activitatea echipei a fost SUSPENDATĂ

Situaţie dramatică la OŢELUL. Activitatea echipei a fost SUSPENDATĂ
Evaluaţi acest articol
(14 voturi)

* Adunarea Creditorilor a respins planul de reorganizare, iar jucătorii primei formaţii a clubului au primit „vacanţă” până pe 25 februarie, cu doar două zile înainte de reluarea campionatului


Veştile aşteptate luni de suporterii Oţelului de la Adunarea Creditorilor nu sunt deloc bune. Planul de reorganizare necesar în procesul de insolvenţă nu a fost aprobat.

"Astăzi, 25 ianuarie 2016, a avut loc Adunarea Creditorilor a FC Oţelul Galaţi. Adunarea Creditorilor a votat planul de reorganizare după cum urmează: 3 categorii de creanţe - vot împotrivă, 1 categorie de creanţe - vot pentru. În concluzie, Adunarea Creditorilor nu a aprobat planul de reorganizare. Toţi creditorii care au votat împotriva şi-au motivat votul negativ prin faptul că planul propus nu mai este de actualitate (acesta datând din noiembrie 2013), precizând totodată că este necesară actualizarea planului şi supunerea la vot a unui nou plan de reorganizare, corespunzător situaţiei actuale. Administratorul judiciar va supune această propunere a creditorilor instanţei de judecată de la Tribunalul Bucureşti, care va analiza şi va decide", se precizează într-un comunicat al clubului gălăţean.

Efectele sunt dezastruoase atât din punct de vedere sportiv cât şi administrativ, cea mai importantă fiind decizia de suspendare a activităţii echipei de seniori, care activează în Liga a II-a, până pe 25 februarie, cu doar două zile înaintea de reluarea campionatului, din lipsa resurselor financiare! Asta înseamnă anularea imediată a cantonamentului în care se afla acum echipa, la baza „Ancora”, antrenamentele putând continua doar pe bază de voluntariat - participă numai cine vrea! - atât în ceea ce-i priveşte pe antrenori, cât şi pe jucători. Fotbaliştii care sunt sub contract şi îşi găsesc altă echipă între timp vor trebuie să depună o cerere care să fie supusă aprobării creditorilor.

Activitatea în club va continua doar în ceea ce priveşte echipele de copii şi juniori.

Lucrurile s-au complicat mult şi din punct de vedere juridic. În procesul de insolvenţă al FC Oţelul, următorul termen la Tribunalul Bucureşti este pe 6 aprilie, atunci când administratorul judiciar ar trebui să prezinte un plan de reorganizare aprobat de Adunarea Creditorilor (AC). Cum cel existent a fost respins, întocmirea şi prezentarea altuia către AC are nevoie în prealabil de acordul instanţei de judecată, iar pentru aceasta se intenţionează o cerere de punere în practică în regim de urgenţă a acestei proceduri, pentru ca până pe 6 aprilie să se spere la existenţa unui plan de reorganizare aprobat de AC.

Totodată, decizia de luni a AC a anulat posibila preluare a clubului de către alţi acţionari, ce era anunţată pentru această săptămână, eventualii noi investori nedorind să rişte finanţarea imediată a echipei, în condiţiile în care nu se ştie dacă va fi sau nu declarat falimentul pe 6 aprilie.

Citit 7139 ori Ultima modificare Miercuri, 27 Ianuarie 2016 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.