HOCHEI/ Dueluri la Galaţi între finalistele sezonului trecut

HOCHEI/ Dueluri la Galaţi între finalistele sezonului trecut
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

CSM Dunărea joacă primele meciuri cu Steaua pe gheaţa proprie, de la istorica victorie cu 7-0 din ultimul act al campionatului precedent

Echipa de hochei CSM Dunărea, deținătoarea titlului de campioană, are programate în acest weekend două partide care mereu au fost principalul punct de atracție al sezonului pentru publicul gălăţean, cu Steaua „Rangers” Bucureşti. Disputele sunt în cadrul etapei a cincea din Liga Naţională (LNH) şi vor avea loc vineri, de la ora 18,30, respectiv, sâmbătă, de la ora 17,30.

Aceste dueluri de la Patinoarul „Dunărea” au o mare încărcătură emoţională, atât pentru componenţii celor două formaţii, cât şi pentru publicul gălăţean. Este o reeditate a finalei LNH din sezonul trecut şi pornesc de la amintirea momentelor istorice pentru hocheiul gălăţean din luna martie a acestui an. Pe 24 martie, în ultima confruntare de la Galaţi dintre Dunărea şi Steaua, care reprezenta meciul patru al finalei, echipa gălăţeană câştiga cu 7-0, rezultat care a însemnat cea mai categorică victorie în faţa steliştilor din îndelungata istorie a duelurilor directe. Peste trei zile, la Braşov, Dunărea îşi confirma superioritatea, învingea cu 3-1 şi devenea în premieră campioană naţională.

La cum au decurs lucrurile până acum, în prima parte a sezonului regulat, cele două jocuri de la Galaţi reprezintă şi derbiurile campionatului. Dunărea continuă să domine LNH, este pe primul loc în clasament cu 23 de puncte şi singura echipă fără înfrângere. Echipa antrenată de Marius Trandafir şi Teodor Mocanu a adunat 7 victorii în timpul obişnuit de joc şi o a opta după repriza suplimentară de departajare, astfel că a cedat adversarelor un singur punct.

De partea cealaltă, Steaua este pe locul doi, cu 18 puncte (6 victorii), având doar două înfrângeri, una la Braşov (scor 6-1) cu Corona în prima etapă, iar cealaltă, surprinzătoare, cu Progym Gheorgheni (scor 7-8), într-un joc considerat pe teren propriu, dar disputat la Cârţa (judeţul Harghita). Pe locul trei este Corona Braşov (12 puncte), cu două înfrângeri în faţa celor de la Dunărea şi una cu Steaua, iar pe poziţia a patra este Progym, cu 9 puncte. Surprinzător prin prisma tradiţiei, SC Miercurea Ciuc este doar pe poziţia a cincea, cu o sigura victorie din cinci meciuri. Ultima în clasament este Sportul Studenţesc, fără vreun punct.

Intrarea spectatorilor la cele două partide Dunărea - Steaua este gratuită.

Citit 1380 ori Ultima modificare Joi, 08 Octombrie 2015 17:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.