Echipele Phoenix au încheiat etapa cu două înfrângeri

Echipele Phoenix au încheiat etapa cu două înfrângeri
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix a pierdut, scor 65-70 (38-36), meciul susţinut sâmbătă, pe teren propriu, în faţa echipei CSU Alba Iulia, în cadrul etapei a treia din Liga Naţională. Phoenix a fost condusă după primele şase minute ale partidei cu zece puncte diferenţă, dar a reuşit o revenire frumoasă, apropiindu-se la doar 4 puncte la finalul primului sfert de joc (20-24) şi încheind următoarele două sferturi în avantaj. Din minutul 13, echipa gălăţeană a preluat conducerea meciului şi a ţinut-o până în ultimul sfert, când a fost egalată (57-57).  De subliniat că Phoenix a avut un avans de 11 puncte (52-41).

Din acel moment, echipa gălăţeană nu a mai reuşit să revină în joc, absenţa Rominei Filip, accidentată în etapa trecută, simţindu-se din plin în ultimele minute, când majoritatea jucătoarele de bază acumulaseră câte patru greşeli presonale.

Antrenorul Eugenio Rodrigues s-a declarat frustrat de evoluţia meciului. ”Intensitatea jocului de astăzi a fost maximă în jocul nostru, de aceea sunt frustrat că am pierdut, dar în acelaşi timp sunt mulţumit, pentru că am făcut tot ce am putut. În ultimul sfert jucătoarele noastre au fost foarte obosite. Au avut de-a face cu o altă rotaţie a adversarelor şi asta ne-a costat meciul. Fără Romina, cu Amanda abia revenită după accidentare şi care nu a evoluat toată partida, putem spune că am avut o partidă bună. Fanii noştri trebuie să fie mândri de noi, chiar dacă am pierdut la cinci puncte diferenţă”, a spus Rodrigues.

Realizatoarele de la Phoenix au fost: Amanda Frost 20 puncte, o recuperare și 4 pase decisive; MyNeshia McKenzie 17 p, 9 r; Chrisstasia Walter 16 p, 6 r, 7 pase decisive; Cassie Rochel 10 p, 8 r, 3 pase decisive şi Hanna Demeter 2 puncte, 5 r. și 4 pase decisive. Au mai evoluat Gabriela Necula, Andreea Creţu şi Mădălina Geleriu.

Echipa masculin a aceluiași club a pierdut, scor 88-100 (36-55), în faţa formaţiei BCM U Pitești, în cadrul etapei a doua din Liga Naţională de baschet masculin (LNBM).

Antrenorul Florin Nini s-a declarat nemulţumit de evoluţia echipei sale. ”Am plătit tribut începutului de meci slab. Nu am avut atitudinea necesară la început, dovadă că pe parcursul jocului au fost momente în care am pus presiune mai bună pe apărare şi să creştem ritmul de joc. Jucătorii tineri cum intră, greşesc. Nu au încă experienţă, dar trebuie să înţeleagă că au şi responsabilitate, să îşi facă treaba pe teren în aşa fel încât, chiar dacă nu înscriu, jucătorii la care se apără să nu marcheze aşa uşor”, a spus Nini.

Principalii realizatorii ai echipei Phoenix au fost: Threatt - care a reuşit primul său ”double-double” din LNBM cu 18 puncte (4X3p) şi 10 pase decisive, Bojovic 18 p, Tresac 16 p (5X3p), Rohde 13 p, 8 recuperări, Lemyk 10 p, Petică 7 p, Pesic 4 p, 5 r şi Borşa 2 puncte. Au mai evoluat Vîrnă, Pârlog şi Onea.

Citit 987 ori Ultima modificare Duminică, 11 Octombrie 2015 17:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.