VOLEI/ Cupa Arcada, ultimele teste pentru echipa gălăţeană

VOLEI/ Cupa Arcada, ultimele teste pentru echipa gălăţeană
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

* La turneul care începe astăzi va debuta şi Ivan "Bomba" Marquez, aşteptat aseară în Galaţi după participarea cu echipa sa naţională cu Cupa Mondială


Patru echipe masculine din primul eşalon vor juca, de vineri, 16 octombrie, şi până duminică, 18 octombrie, la turneul organizat de Clubul Arcada şi dotat cu trofeul “Cupa Arcada”. Competiţia, găzduită de Sala Sporturilor "Dunărea", se anunţă foarte interesantă prin prisma valorii echipelor participante, toate din prima ligă: Dinamo - câştigătoarea ediţiei trecute, LMV Tricolorul Ploieşti - echipă nou promovată în Divizia A1, VCM LPS Piatra Neamţ – o formaţie cu tradiţie în voleiul masculin  şi Arcada Galaţi.

Programul competiţiei este următorul: vineri, LMV Tricolorul Ploieşti - Dinamo Bucureşti (ora 17,00), urmat de prezentarea oficială a lotului echipei gălăţene şi partida dintre Arcada Galaţi şi VCM LPS Piatra Neamţ; sâmbătă, Dinamo - VCM LPS P.Neamţ (ora 15,00), Arcada - LMV Tricolorul (ora 17,00), iar duminică LMV Tricolorul - VCM LPS P.Neamţ (ora 9,00) şi Arcada - Dinamo (ora 11,00), meciuri urmate de festivitatea de premiere. 

“Cupa Arcada” va fi testul final înaintea startului campionatului, programat la distanţă de o săptămână, pe 24 octombrie, când Arcada va juca, în deplasare, cu VCM Zalău. 

Obiectivul echipei gălăţene pentru noul sezon este de a juca pentru medalii. “În prima fază a campionatului vrem să ajungem în primele patru echipe, apoi să ne luptăm cu şanse la o medalie. Va fi un campionat strâns, sunt 6-7 echipe care se vor bate pentru primele locuri. Nu ne-am întărit doar noi, ci şi celelalte formaţii”, a declarat Marian Apostu, antrenorul principal al echipei Arcada.

Arcada a transferat în această vară cinci jucători: Silviu Suson şi patru voleibalişti din străinătate cu cv-uri impresionante, Filip Despotovski (Macedonia), Caio Provenzano de Pra (Brazilia), Viktor Sysoev (Rusia) şi Ivan “Bomba” Marquez (Venezuela). Totodată, sârbul Nemanja Radovic şi-a prelungit contractul cu echipa gălăţeană şi pentru acest sezon.

Venezueleanul Marquez, care a întârziat la echipă pentru a juca cu naţionala ţării la sale la Cupa Mondială, urma să ajungă joi seara în Galaţi, astfel că va intra direct la meciuri, fără niciun antrenament alături de noii săi coechipieri.

Filip Despotovski, care este noul căpitan al echipei, este foarte încrezător în potenţialul echipei, spunând că se poate ajunge chiar la câştigarea campionatului. “Avem în obiectiv chiar şi titlul, de ce nu? Avem jucători cu multă experienţă, putem reuşi. Programul este foarte încărcat, cu participare în cupele europene şi în acelaşi timp lupta pentru titlu. Muncim din greu, trebuie să jucăm foarte bine pentru a ne atinge obiectivul. Sper să începem prin câştigarea Cupei Arcada, care este ultima probă dinaintea startului”, a spus Despotovski.

Programul va fi foarte aglomerat în prima parte a sezonului, pentru echipa gălăţeană însemnând şi multe etape intermediare, dar startul destul de târziu al campionatului a însemnat şi un timp mai îndelungat în vederea pregătirii fizice şi a omogenităţii echipei. “Am avut şapte partide amicale până acum, şi am crescut ca valoare cu fiecare meci. Vrem să arătam acest lucru şi acum, cu ocazia Cupei Arcada”, a adăugat Despotovoski.

În ceea ce priveşte acomodarea noilor veniţi, brazilianul De Pra s-a declarat foarte mulţumit de primirea de la Galaţi. „Am aflat de această echipă de la alţi jucători, prieteni. A fost o decizie uşoară pentru mine. Am mai jucat în şase ţări din Europa şi îmi place aici, la Galaţi mă simt ca acasă”, a mărturisit De Pra.

În campionatul trecut Arcada a terminat pe locul cinci, poziţie care i-a adus participarea, în premieră în cupele europene. Echipa gălăţeană va debuta în competiţiile continentale în turul doi al Challenge Cup, în faţa formaţiei OK Novi Pazar (Serbia), primul meci pe teren propriu, pe 12 noiembrie.

Citit 1603 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.