BANI PUŢINI din televizare la Liga a 2-a

BANI PUŢINI din televizare la Liga a 2-a
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal  - Liga 2, Auraş Braşoveanu, a spus că FRF a deschis, miercuri seară, oferta primită pentru drepturile de televizare ale meciurile din eşalonul secund şi că sunt şanse foarte mari ca până la sfârşitul acestei săptămâni să fie semnat contractul. Conform lui Braşoveanu, este vorba de o ofertă comună făcută de Digi Sport şi Dolce Sport pentru transmiterea pe canalele amintite a trei partide în fiecare etapă. După alegerea acestor jocuri, drepturile de televizare pentru celelalte meciuri pot fi negociate individual de fiecare club implicat, fără a avea nevoie de acordul celor de la Digi şi Dolce.

Suma totală oferită pentru acest contract, care va fi valabil doar până la sfârşitul actualului campionat, este de 350.000 de euro. Aceşti bani se vor împărţi astfel: câte 15.000 de euro pentru echipele care vor încheia sezonul regulat în primele şaşe locuri, 12.500 pentru cele de pe locurile 7-12 şi 7.000 de euro pentru cele clasate pe locul 13 în seria I, respective 13 şi 14 în seria II, care vor retrograda imediat după terminarea sezonului regulat.

“Prima tranşă va fi de 7.000 de euro pentru fiecare club şi urmează să fie plătită imediat după semnarea contractului. Sperăm ca într-o săptămână, maximum două, aceşti bani să ajungă la cluburi”, a spus Auraş Braşoveanu.

Acesta a adăugat că toate cluburile din liga a doua, cu excepţia Rapidului, au fost de acord cu acceptarea acestei oferte şi criteriile de împărţire a banilor, deşi suma este foarte mică. “Practic, mai ales dacă se vor solicita meciuri în nocturnă, cu aceşti bani nici nu se acoperă cheltuielile pe care le au cluburile pentru televizare, de energie electrică şi tot ce mai implică. Însă, am acceptat oarecum promoţional, pentru a demonstra că meciurile din liga a doua sunt interesante pentru public, produc audienţă şi astfel să putem cere bani mai mulţi pentru campionatul viitor”, a mai spus Braşoveanu.

Pentru Oţelul Galaţi, chiar dacă este vorba de o sumă mică, încasarea cât mai rapidă a primilor bani din televizare, tranşa de 7.000 de euro, ar însemna enorm pentru viitorul apropiat. “Este adevărat că sunt bani puţini, dar pentru noi sunt foarte importanţi în condiţiile situaţiei cunoscute în care ne aflăm”, a declarat Cristian Munteanu, managerul clubului.

Oţelul se află într-o situaţie financiară jalnică, reuşind să facă ultimele două deplasări şi să plătească  baremul de arbitraj de la ultimul meci de pe teren propriu doar datorită suporterilor, care au strâns aproape toţi banii necesari. Elocvent este că la jocul de sâmbăta trecută, pierdut pe terenul celor de la ACS Berceni (scor 3-2), fundaşul stânga Murgoci nu a putut juca pentru că clubul nu a avut cu ce să plătească sancţiunea financiară aferentă cartonaşului roşu primit în runda precedentă, în jur de 500 de lei.

Citit 1794 ori Ultima modificare Joi, 15 Octombrie 2015 17:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.