Băieții de la Phoenix au câștigat primul meci în Liga Națională

Băieții de la Phoenix au câștigat primul meci în Liga Națională
Jay Threatt (în echipament alb), cel mai eficient jucător al Phoenix
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

Echipa de baschet masculin Phoenix a spart gheața, reușind prima victorie din cadrul Ligii Naționale (LNBM). Phoenix a câștigat, sâmbătă, cu scorul 76-65 (39-34), în fața formației BC Timișoara, într-un meci din etapa a patra a LNBM.

Phoenix a dominat întâlnirea încă de la început, băieții antrenați de Florin Nini fiind cei care au impus ritmul de joc, ajungând să conducă  la o diferență de 12 puncte (63-51, în minutul 31).

Antrenorul Florin Nini s-a declarat mulțumit de prestația jucătorilor săi. ”Au avut emoții care s-au văzut în ezitarea lor în ceea ce privește deciziile, dar este o victorie bună și cred că învățăm de aici că doar jocul susținut, apărarea susținută, ne poate ajuta să ieșim învingători. Știam că Timișoara nu are o rotație foarte mare și era normal să impunem noi ritmul, să ne luam un avantaj în așa fel încât ei să piardă energia în încercarea de a ne egala. Avem o echipă atletică, dar încă nu avem constanță în schimbări. Este firesc, sunt mulți jucători tineri, fără o experiență în Liga Națională, dar sunt convins că în scurt timp vor ajuta și mai mult echipa”, a spus Florin Nini.

Cel mai eficient jucător al echipei gălățene a fost Jay Threatt, care a bifat încă un ”double-double”, în LNBM, cu 15 puncte (3X 3p), 10 pase decisive și 5 recuperări. Ceilalți realizatori de la Phoenix au fost: Lemyk 17 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive, Rohde 10 p, 8 r, Bojovic 10 p, 2 pase decisive, Tresac 9 p (3X 3p), Pesic 6 p, 9 r, 4 pase decisive, Borșa 4 p, Petică 3 p și Pârlog 2 puncte.

Pentru Phoenix urmează două partide foarte dificile: cu Dinamo (joi, 29 octombrie, ora 18,00, pe teren propriu) și cu Gaz Metan Mediaș (sâmbătă, 21 octombrie, în deplasare).

Această victorie a urcat echipa gălățeană pe locul 10 în clasamentul LNBM.  

 

 

Citit 884 ori Ultima modificare Duminică, 25 Octombrie 2015 13:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.