HOCHEIŞTII de la Dunărea REVIN în campionatul intern cu două meciuri la Braşov
Foto: Foto Adrian Ursache

HOCHEIŞTII de la Dunărea REVIN în campionatul intern cu două meciuri la Braşov
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană, îşi reia de astăzi meciurile din sezonul regulat al Ligii Naţional, după ce weekendul trecut a participat în localitatea poloneză Tychy la Cupa Continetală, unde s-a clasat pe locul trei.

Formaţia gălăţeană va întâlni vineri, 30 octombrie, ora 18,30, şi sâmbătă, 31 octombrie, ora 17,30, în deplasare, pe Corona Braşov, în etapa a doua a primului retur din cele două programate în sezonul regulat. În tur, Dunărea a câştigat ambele jocuri disputate la Galaţi (scor 5-3, respectiv 2-1).

Pentru aceste două meciuri de la Braşov, una din grijile staffului echipei a fost refacerea forţelor după oboseala acumulată în turneul Cupei Continentale şi drumul lung de la întoarcere. Din Polonia s-a ajuns în Galaţi abia marţi dimineaţă, iar ieri în jurul prânzului s-a plecat spre Braşov, astfel că echipa a avut o singură zi plină, miercuri, acasă.

La fel ca la Tychy, din echipa gălăţeană va lipsi fundaşul Botond Flinta, accidentat.

Reamintim că în Cupa Continentală echipa gălăţeană a fost învinsă de GKS Tychy (scor 8-3) şi Coventry Blaze (7-2), formaţii de un nivel valoric mult peste cel al campionatul românesc, şi a câştigat cu 10-1 în faţa celor de la Partizan Belgrad.

În Liga Naţională, Dunărea Galaţi este pe primul loc, cu 31 de puncte, urmată de Steaua - 28 p, SC Miercurea Ciuc - 22 p, Corona - 15 p, Progym - 12 p. şi Sportul Studenţesc – 0 puncte.

Echipa naţională, la Galaţi

După jocurile etapei din acest weekend, campionatul Ligii Naţionale se va întrerupe două săptămâni pentru a face loc în calendarul competiţional turneului Challenge Cup rezervat echipelor naţionale, care se va desfăşura la Galaţi în perioada 6-8 noiembrie. Iniţial a fost vorba de un turneu cu participarea a cinci echipe, însă cei din Croaţia şi Lituania s-au răzgândit şi au anunţat că nu mai vin. Astfel, la Patinoarul Dunărea vor juca la sfârşitul săptămânii viitoare echipele naţionale din Olanda, Ucraina, alăpturi de România A şi România B.

Altfel, la Patinoar se lucrează la montarea noii instalaţii de iluminat, care se estimează că va fi funcţională la următoarele meciuri de pe teren propriu ale celor de la CSM Dunărea, cele cu Progym Gheorgheni din 20 şi 21 noiembrie.

Citit 870 ori Ultima modificare Joi, 29 Octombrie 2015 17:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.