BASCHET: Fetele de la Phoenix au câştigat în ultimele secunde, băieţii au fost pe val un singur sfert (VIDEO)

BASCHET: Fetele de la Phoenix au câştigat în ultimele secunde, băieţii au fost pe val un singur sfert (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa de baschet feminin Phoenix a câștigat, scor 73-69 (31-36), partida susținută sâmbătă, pe teren propriu, în fața formației CSBT Alexandria, din cadrul etapei a noua din Liga Națională (LNBF). Meciul a fost unul echilibrat, în care fiecare echipă și-a adjudecat câte două sferturi, cu multe răsturnări de scor, iar cele mai mari diferențe au fost de 7 puncte pentru Alexandria (46-39, min. 24), respectiv 12 puncte pentru Galați (68-56, min. 34). Phoenix a intrat în ultimul sfert al partidei cu avantaj (58-50), echipa oaspete reușind să se apropie periculos, la doar un punct (68-67), când mai erau doar trei minute de joc. Situația a fost salvată de aruncarea de două puncte a lui McKenzie, care astfel a mai dat o gură de oxigen echipei gălățene, dar faultul nesportiv comis de Walter a adus echipa din Alexandria, din nou, la un singur punct de Phoenix (70-69), când mai erau 47 de secunde din timpul regulamentar de joc.

Finalul de meci a fost unul foarte tensionat, cu faulturi de ambele părți. Walter a beneficiat de două aruncări libere, dar una singură a fost realizată, și doar ratarea aruncării de două puncte a unei jucătoarei de la Alexandria a făcut ca meciul să nu ajungă în prelungiri, partida încheindu-se cu două ”libere” realizate de Amanda Frost.

VEZI mai jos ultimele secunde din partida Phoenix Galaţi - CSBT Alexandria:
 

Ultimele secunde din partida Phoenix Galati - CSBT Alexandria, scor 73-69Etapa a IX-a din Liga Nationala de baschet feminin

Posted by Sonia Baciu on Sunday, November 8, 2015

 

Antrenorul Eugenio Rodrigues consideră că meciul de sâmbătă a fost deschis oricărui rezultat, echipele fiind foarte echilibrate în statistici. ”A fost un meci foarte intens, foarte strâns, așa cum am preconizat. În meciuri de acest gen orice este posibil. Astăzi am luptat mai mult, la fel și adversarul nostru, poate că am fost mai norocoși pe final”, a spus Rodrigues.

Realizatoarele de la Phoenix au fost: Myneshia McKenzie 21 puncte, 11 recuperări și 4 pase decisive, Amanda Frost (15-4-6), Chisstasia Walter (12-5-11), Andreea Crețu (8-1-0), Romina Filip (7-5-3), Cassie Rochel (6-12-2) și Gabriela Necula (4-2-0).

După această victorie, a patra, Phoenix se află pe locul șapte în clasamentul LNBF, la egalitate de puncte (12) cu echipa U Cluj.

Următorul meci al echipei Phoenix va avea loc, miercuri, în deplasare, cu formația Sepsi Sf. Gheorghe, liderul campionatului și vicecampioana sezonului trecut.

Echipa masculină a aceluiași club a pierdut, scor 64-78 (36-30), în fața formației CSU Sibiu, în cadrul etapei a șaptea din Liga Națională (LNBM). Gălățenii au dominat un singur sfert (26-12), reușind apoi contraperformanța ca după prima jumătate de meci să ajungă de la +6 puncte (36-30) la -10 puncte (49-59).

Antrenorul gălățean Florin Nini consideră că lipsa de luciditate a făcut diferența în acest meci. ”Nu am avut luciditate în atac, nu știu ce i-a speriat, căci noi suntem o echipă care avem procentaje bune la semidistanță și distanță, însă nu s-a judecat bine situația. Am ratat mult, iar cu un procentaj de 14 la sută la aruncările de 3 puncte nici nu exiști. În a doua parte, sibienii ne-au depășit și la capitolul recuperări. Aici a fost o cădere, când au văzut că nu înscriu indiferent de situație, nu am fost ajutați nici de pivoți și acest lucru ne-a costat meciul de astăzi”, a spus Nini. 

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost Bojovic, care a realizat ”double-double” cu 16 puncte, 10 recuperări și 6 pase decisive. Ceilalți realizatori au fost: Rohde (12 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă), Lemyk (11-3-0), Pesic (7-8-5), Threatt (7-3-5), Petică (5-1-2), Tresac (3-2-2) și Pîrlog (3-2-3). Deși învinsă în această etapă, Phoenix a urcat pe locul al treilea în clasamentul la zi al LNBM, la egalitate de puncte (10) cu ocupantele locurilor 2-5.

Următoarea partidă a echipei Phoenix va avea loc, sâmbătă, în deplasare, cu formația CSM Oradea.

Citit 1238 ori Ultima modificare Duminică, 08 Noiembrie 2015 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.