Lucian BUTE ratează recucerirea centurii, ÎNVINS la puncte după un meci extrem de echilibrat

Lucian BUTE ratează recucerirea centurii, ÎNVINS la puncte după un meci extrem de echilibrat
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Pugilistul Lucian Bute a făcut, duminică dimineață, un meci foarte bun dar n-a reuşit să reintre în posesia centurii de campion mondial versiunea IBF după lupta cu britanicul James DeGale, deţinătorul titlului. După 12 runde extrem de echilibrate, arbitrii l-au declarat învingător pe britanic: 117-111, 116-112, 117-111.

Decizia arbitrilor a provocat rumoare şi huiduieli din partea publicului, în special prin diferenţa extrem de clară, în condiţiile în care meciul a fost extrem de echilibrat. Televiziunea britanică Sky Sports s-a ferit să anticipeze o decizie în grafica afişată imediat după meci, afişând un scor egal.

Lucian Bute a spulberat comentariile celor care îl considerau „terminat”, a controlat în permanenţă centrul ringului, şi-a băgat adversarul în corzi deseori, dar a lovit prea puţin cu stânga şi asta l-a costat. Indiferent de decizie, Lucian Bute a arătat că a rămas un campion, ieşind invingător din ring, cel puţin ca imagine în lumea boxului  profesionist dar şi în inimile adevăraţilor săi suporteri.

Lucian Bute a declarat, în ring, că n-are de gând să renunţe: "Vreau să le mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut. Am făcut tot posibilul, cred că am făcut o luptă foarte bună şi a fost foarte echilibrat! El e campion olimpic, campion mondial. Dacă arbitrii au decis că el a câştigat...respect asta! Acum mă întorc în sală şi o iau de la capăt".

Citit 2788 ori Ultima modificare Duminică, 29 Noiembrie 2015 19:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.