Voleibaliştii de la Arcada sunt buni şi la autocritică: “Echipă mare, câştigăm şi jucând slab”
Foto: Foto: Sorin Pană

Voleibaliştii de la Arcada sunt buni şi la autocritică: “Echipă mare, câştigăm şi jucând slab”
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Voleibaliştii de la Arcada sunt buni şi la autocritică, admiţând că nu au făcut un meci prea bun în faţa cehilor de la Karlovarsko chiar dacă au învins la un scor optim, 3-1

 

Echipa masculină de volei Arcada Galaţi a câştigat, miercuri seară, cu scorul de 3-1 (-21, 19, 20, 26) prima manşă din 16-imile Challenge Cup, în faţa formaţiei CEZ Karlovarsko (Cehia).

Oarecum surprinzător, în primul act mai siguri au fost cehii de la CEZ Karlovarsko. La capitolul servicii greşite, gălăţenilor le-a tremurat mâna în cinci situaţii, faţă de una singură a oaspeţilor. Pe parcurs, însă, rolurile 

s-au echilibrat, iar în setul patru, care până la urmă a fost decisiv, mai siguri s-au arătat băieţii de la Arcada, scorul la servicii greşite fiind 2–6, iar per total 15–13. O importantă contribuţie au avut-o şi spectatorii, care şi-au „împins” favoriţii spre victorie, după 111 minute de joc. 

„Fără aportul publicului ar fi fost mai dificil să ne apropiem succesul. Susţinerea spectatorilor, presiunea pe care au pus-o asupra adversarilor, cred că au fost hotărâtoare”, ne-a spus antrenorul Marian Apostu.

Cel mai mult s-a resimţit acest lucru în setul patru. După 6–4, 12–8 şi 16–14,  meciul a luat foc. Fazele palpitante, pe alocuri cu tentă dramatică, au fost purtate pe un echilibru „supărător” pentru gazde: 17–17, 21–22, serviciu în fileu al oaspeţilor şi 22–22, 23–24, 24–24 după un alt serviciu greşit. Au câştigat ai noştri un punct de aur (25–24), direct din serviciul lui Caio de Pra, apoi 26–25, 27–26 şi 28–26.

“Returul trebuie jucat la victorie”

Cei din echipa gălăţeană au admis că nu au jucat strălucit, dimpotrivă, declarându-se mulţumiţi că în aceste condiţii au reuşit totuşi să-şi asigure punctajul maxim după partida tur. În Challenge Cup se joacă după un sistem asemănător celui din campionat: echipa câştigătoare cu 3-0 sau 3-1 primeşte trei puncte, iar la un final cu scorul 3-2 învingătoarea ia două puncte şi învinsa unul. Dacă se ajunge la egalitate de puncte la general după retur, se va disputa “setul de aur”, pentru desemnarea calificatei.

Filip Despotovski, căpitanul de la Arcada, a subliniat că pentru meciul retur este nevoie de un joc mult mai bun şi de o abordare la victorie. “A fost un meci de infarct, atât pentru noi cât şi pentru public. Sunt foarte bucuros că am câştigat, am arătat ca o echipă mare, care învinge şi când joacă rău. Ei nu au greşit prea mult şi e foarte greu de jucat împotriva unei echipe care nu greşeşte. Cum noi am jucat slab, în aceste condiţii este foarte bine că am luat trei puncte de la meciul acesta. Noi avem mai mulţi jucători cu experienţă decât ei şi asta a însemnat 3-1. Acolo vom merge tot la victorie. Dacă vom juca măcar cu 20 la sută mai bine ca astăzi, putem câştiga şi acolo cu 3-0 sau 3-1. Dacă vom merge doar cu gândul de a lua două seturi, este posibil să pierdem la zero”, a declarat Despotovski.

Conform statisticii meciului, gălăţenii au fost superiori la toate capitolele. Cei mai buni jucători de pe teren au fost rusul Sysoev şi brazilianul Caio de Pra, ambii cu câte 17 puncte reuşite, din care 7 pe serviciul propriei echipe. De Pra a fost cel mai bun la serviciu, cu trei aşi, iar pe faza defensivă a excelat Silviu Suson, cu 33 la sută din preluări reuşite, în timp ce Radovici a fost lider la blocaje, cu 6 puncte reuşite la fileu pe atacul adversarilor.

Partida retur este programată peste două săptămâni în Cehia, la Karlovy Vary. Până atunci, vor urma două partide importante în campionat, sâmbătă în deplasare cu Banatul Caransebeş (locul trei) şi miercurea următoare, pe teren propriu, cu deţinătoarea titlului de campioană, Tomis Constanţa. Nemulţumit de jocul echipei sale în partida cu CEZ Karlovarsko, antrenorul Marian Apostu aşteaptă mai multă concentrare din partea voleibaliştilor săi pentru a se obţine punctaj maxim din următoarele două jocuri din campionat. “Sunt mulţumit doar de rezultat, nu şi de joc. M-a mulţumit şi că băieţii, cel puţin în ultimul set, au luptat pentru fiecare punct. Per total, au fost prea multe greşeli individuale. O echipă bună câştigă şi când joacă prost, dar trebuie să ne concentrăm mai mult pentru a putea scoate maxim din următoarele două meciuri din campionat”, a spus Apostu.

 

Citit 1779 ori Ultima modificare Joi, 03 Decembrie 2015 16:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.