FOTBALUL GĂLĂŢEAN - la ora bilanţului/ Metalosport, start slab şi final impresionant

FOTBALUL GĂLĂŢEAN - la ora bilanţului/ Metalosport, start slab şi final impresionant
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

* Echipa antrenată de Viorel Tănase a încheiat turul pe locul 5, fără înfrângere în ultimele şapte etape


Echipa de fotbal Metalosport a avut o situaţie mai specială la începutul actualului sezon, al doilea al acestei formaţii în eşalonul al treilea, astfel că primele rezultate au fost nesatisfăcătoare. Apoi, echipa gălăţeană a avut un parcurs ascedent şi a încheiat turul pe locul 5. Antrenorul Viorel Tănase a spus că formarea lotului cu foarte puţin timp înaintea începerii campionatului s-a resimţit în prima parte a sezonului. „Am avut o situaţie mai specială, la venirea la acest club am găsit doar 6-7 jucători, trebuind să transferăm 14-15 tineri, în special de la Oţelul şi Dunărea. Timpul scurt, de numai două săptămâni, nu ne-a permis o pregătire complexă, iar debutul nu a fost cel mai favorabil. Pe parcurs, însă, am mai câştigat la capitolul omogenitate şi au venit şi rezultatele. Majoritatea timpului ne-am clasat pe locurile 6-7, iar cu un final foarte bun (n.r. - patru victorii şi trei egaluri) am încheiat sezonul pe cinci. Returul va fi, cu siguranţă, mai bun, echipa va deveni mai matură, vor veni şi punctele care să ne ducă mai sus în clasament. Concluzionând, pot spune că am creat o familie, o adevărată echipă, capabilă de mai mult. Pentru viitorul sezon competiţional, 2016-2017, cu trei, patru jucători noi şi cu potenţial financiar vom putea să ne gândim la promovare”, a spus Tănase.

Metalosport a obţinut în tur 22 de puncte (golaveraj 26-13 şi plus unu la „adevăr”), rezultate din şase victorii, patru egaluri şi trei înfrângeri. Chiar dacă au demarat mai anevoios, „metalurgiştii” au crescut de la meci la meci, iar finalul le-a fost foarte favorabil, cu 7 puncte din trei partide: 2-2 la Dorohoi, 8-0 cu Atletic Vaslui şi 3-0 în deplasarea de la Aerostar Bacău, unde Viorel Tănase spune că echipa sa a făcut cel mai bun joc din deplasare.

Stafful tehnic - Viorel Tănase şi Tudorel Pelin - a lucrat cu 22 de jucători: Vasiliu, Vlasie, Olteanu - Apostol, Stancu, Cârjă, Gâţă, Voicu, Teleagă, Răgălie, Sevastian, Tudose, Munchiu, Ignat, Istrate, Blănaru, Iancu, Mihu, Bahnaşu, Gohoreanu, Popov şi Cană. Dintre aceştia, trei au fost prezenţi în toate cele 13 jocuri: Cârjă (1.170 minute pe teren, singurul integralist), Bahnaşu (1.147) şi Gâţă (1.125).

Cele 26 de goluri (o medie de două goluri pe meci) au avut autori din toate compartimentele: Bahnaşu - 8, Istrate - 7, Gâţă, Munchiu, Mihu şi Gohoreanu - câte două, Cârjă, Sevastian şi Iancu - câte unul.

Echipa gălăţeană din Seria I a avut şi o evoluţie... disciplinată, fiind penalizată cu 20 de cartonaşe galbene şi numai unul roşu.

Citit 3256 ori Ultima modificare Marți, 15 Decembrie 2015 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.