"Challenge Cup", la VOLEI MASCULIN. Arcada, spre turul al patrulea
Foto: Foto Sonia Baciu

"Challenge Cup", la VOLEI MASCULIN. Arcada, spre turul al patrulea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Voleibaliştii Clubului Arcada se află pe cai mari. În campionatul Diviziei A1 se află pe locul IV, la egalitate de puncte (21) cu ocupantele locurilor trei şi cinci - Explorări Baia Mare, respectiv, Banatul Caransebeş, iar ultimele două victorii ne arată că băieţii sunt în mare formă: 3-0 cu VCM Tomis Constanţa, fostă multiplă campioană, şi tot 3-0 cu „U” Cluj.

Lăsând la o parte aceste performanţe, să spunem că Arcada face o treabă bună şi în competiţia continentală "Challenge Cup". În cel de-al treilea an al existenţei sale în primul eşalonul (în primul an a jucat în Divizia A2), Arcada a obţinut calificarea în această competiţie graţie clasării pe locul al cincilea. Calificată direct în turul al doilea, Arcada a avut ca adversară formaţia OK Novi Pazar, din Serbia, de care a trecut prin două victorii: 3-1 şi 3-2. În turul al treilea le-a ieşit în faţă un adversar mai redutabil, echipa cehă CEZ Karlovarsko, care venea din cea de-a doua competiţie europeană - „Cupa CEV”, unde fusese eliminată de Perugia. Primul meci a avut loc pe teren propriu, iar victoria le-a revenit gălăţenilor, cu scorul de 3-1 (se pare că este un scor norocos). După succesul de acum două săptămâni, jucătorii şi stafful tehnic au analizat unele carenţe în evoluţie şi au încercat o rezolvare rapidă a acestora. Şi iată că a venit ora returului, care va avea loc miercuri, 16 decembrie, la Karlovy Vary.

Gălăţenii au ajuns ieri în Cehia

Duminică noaptea, după un antrenament în cursul zilei, mica delegaţie gălăţeană a plecat spre Bucureşti, de unde ieri dimineaţă a decolat spre Cehia. La puţine ore de la decolare, voleibaliştii se aflau deja la Karlovy Vary, instalându-se în hotelul unde au căutat odihna. Pentru că, într-adevăr, aceşti jucători au nevoie de odihnă, într-un sezon competiţional foarte încărcat. Astăzi sunt programate două antrenamente, dintre care unul la ora meciului.

Toată lumea este conştientă de importanţa meciului, în care trebuie obţinută calificarea în optimile competiţiei europene, ale căror meciuri vor avea loc în ianuarie 2016.

„Avem deja primele puncte acordate - trei, după 3-1, şi vom face totul pentru a încheia calificarea în timpul jocului, respectiv să câştigăm minimum două seturi, sau - şi mai bine - victorie la orice scor. Suntem cu gândul numai la joc, iar dacă se va ajunge la egalitate de puncte, atunci va trebui să ne mobilizăm la maximum pentru a câştiga «setul de aur». Vom face totul pentru calificare”, a declarat Marian Apostu, înainte de plecare.

Stafful tehnic al echipei Arcada este format din Marian Apostu (antrenor principal), Nicuşor Harabagiu (secund) şi Eugen Pascale (fizioterapeut), şi va însoţi următorul lot de jucători: Despotovski - căpitanul echipei, Radovici, De Pra, Marquez, Sysoev, Suson, Paşcan, Cristudor, Dumitrache, Cerşemba, Zahar, Martin şi Pârvu.

Meciul de miercuri, 16 decembrie, va începe la ora 18,00 (ora României).

Citit 976 ori Ultima modificare Luni, 14 Decembrie 2015 18:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.