Decarul lui HAGI - Fotbalistul gălăţean Florin Cernat vrea să se bată pentru titlu
Foto: Foto Sorin Pană

Decarul lui HAGI - Fotbalistul gălăţean Florin Cernat vrea să se bată pentru titlu
Florin Cernat la Sala „Dunărea”, în meciul caritabil de duminică
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* Fotbalistul gălăţean este sceptic în ceea ce priveşte o eventuală convocare la echipa naţională şi îşi pune toate speranţele în formaţia sa de club


Deşi a fost unul dintre mai buni jucători din Liga I în ultima parte a campionatului precedent şi a revenit la forma de atunci şi în ultimele meciuri din 2015, după o accidentare de durată, fostul căpitan al Oţelului din sezonul trecut, mijlocaşul Florin Cernat, nu mai speră într-o revenire la echipa naţională pentru Euro 2016. “Orice jucător visează să ajungă la un turneul final, dar cred că pentru mine echipa naţională este un capitol încheiat”, a spus fotbalistul gălăţean ce are în palmares 14 partide jucate în echipa României.

Cernat a mărturisit că dorinţele sale fotbalistice pentru acest an sunt legate doar de echipa sa de club, Viitorul Constanţa: “Una din dorinţele mele de Moş Crăciun a fost ca la sfârşitul campionatului să prindem podiumul cu Viitorul. Acesta este noul nostru obiectiv, să stăm cât mai sus în clasament şi, dacă se poate, să ne batem pentru titlu”.

„Decarul” din echipa antrenată de Hagi consideră că toate echipele din play-off au şanse la titlu, chiar dacă Steaua e privită ca favorită. „Vor fi meciuri grele, pentru că sunt convins că toate echipele vor face transferuri, se vor întări. Până la urmă vom fi cele mai bune şase echipe în play-off şi e normal să fie meciuri tari. Toată lumea vorbeşte de Steaua, de venirea lui Reghe. Într-adevăr, a adus un plus echipei, dar până la urmă nu joacă el, diferenţa o fac jucătorii. Distanţa de puncte este foarte mică, toate şase au şanse la titlu şi va câştiga cine va fi cel mai puternic fizic şi mental”, a adăugat Florin Cernat.

Viitorul Constanţa este pe locul 2 în Liga I, cu trei puncte în urma liderului, Astra, cu două în plus faţă de Dinamo şi cu trei faţă de Steaua şi Pandurii.

A refuzat zona Golfului

Fotbalistul gălăţean a mai mărturisit că a avut oferte tentante financiar din străinătate, inclusiv din ţările arabe, pe care le-a declinat. „Discuţii au fost, nu numai pentru zona Golfului, dar pentru că am fost plecat foarte mulţi ani şi mi-a fost fost foarte greu neavând familia cu mine, am ales să rămân acasă şi să-mi închei cariera aici”, a precizat Cernat.

În cariera sa, a evoluat în străinătate la Dinamo Kiev, Hajduk Split, Karabukspor şi Rizespor (ambele din Turcia).

În ceea ce priveşte echipa sa de suflet, Oţelul, mijlocaşul a spus că îl doare situaţia în care a ajuns, penultima în liga secundă: „Mi-e greu să mă uit la meciurile lor, sufăr mult. Păcat, sper să plătească cei care au dus Oţelul aici”.

Foto Sorin Pană

Citit 1902 ori Ultima modificare Luni, 08 Februarie 2016 11:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.