A început seria înfrângerilor celor de la Steaua la Galați. Primii performeri, baschetbaliștii de la Phoenix

A început seria înfrângerilor celor de la Steaua la Galați. Primii performeri, baschetbaliștii de la Phoenix
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Echipa masculină de baschet Phoenix a câștigat, scor 71-65 (32-30), partida disputată, joi, pe teren propriu, în fața formației Steaua, într-un meci restant contând pentru etapa a 14-a din Liga Națională (LNBM). Phoenix și-a luat astfel revanşa în faţa unei dintre cele mai puternice formaţii din campionat (9 victorii şi doar 4 înfrângeri, inclusiv cea de la Galaţi), după ce în tur pierduse la cinci puncte diferență, scor 86-81.

Partida a fost una echilibrată, în care gălăţenii şi-au păstrat calmul în momentele cheie, când steliştii au egalat (scor 44-44, minutul 27, respectiv 51-51, min. 30), iar replicile lui Tresac (două aruncări de 3 puncte), Threatt şi Rohde au menţinut pe Phoenix la conducere. 

Antrenorul Florin Nini este mulţumit atât de scor, cât şi de jocul echipei sale. “Băieţii au gestionat bine momentele dificile, aducând o victorie foarte mare, atât pentru că este în faţa unei echipe de marcă în România, cât şi pentru că ne permite să credem că putem ajunge în play-off. Azi am reuşit procentaje foarte bune la aruncările de trei puncte, Steaua dominându-ne doar la recuperări, dar nu pe strategie ci pe forţă”, a declarat Nini. 

Cel mai eficient jucător al echipei gălățene a fost Threatt, cu 17 puncte (3X 3), 4 recuperări și 6 pase decisive. Ceilalți realizatori de la Phoenix au fost: Bojovic 15 puncte, 4 recuperări și 5 pase decisive, Lemyk (10-3-3), Tresac (8-2-0), Pesic (7-6-5), Petică (6-0-1), Rohde (4-0-0), Borșa (4-3-0) și Pârlog (0-2-1).

După această victorie, Phoenix se află pe locul 9 în clasament, cu 21 de puncte, la doar un punct de ocupanta locului 8, Steaua, dar cu două jocuri mai puțin disputate și se desprinde la patru puncte de echipele aflate pe locuri de retrogradare, BC Tmișoara și Gaz Metan Mediaș. Următorul meci al echipei Phoenix se va juca, în deplasare, luni (ora 19,00), cu Dinamo și poate fi considerat duelul nou-promovatelor.

Galaţiul sportiv are ocazia în acest sfârşit de săptămână să mai bifeze alte victorii împotriva celor de la Steaua, în partidele de vineri (18.30) şi sâmbătă, de pe teren propriu, ale hocheiştilor de Dunărea.

Citit 1327 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Ianuarie 2016 00:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.