UPDATE: Phoenix a făcut contraperformanță în derbiul cu Dinamo

UPDATE: Phoenix a făcut contraperformanță în derbiul cu Dinamo
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

UPDATE: Echipa masculină de baschet Phoenix a pierdut, scor 68-92 (27-48), partida susţinută luni seară, în deplasare, în faţa formaţiei Dinamo, într-un meci din cadrul etapei a 16-a din Liga Națională (LNBM). Meciul a fost decis încă din primul sfert, în care Phoenix a evoluat jalnic şi a reuşit contraperformanţa de a înscrie primul coş abia în minutul 8, când era condusă deja cu 20-0. Astfel, s-a intrat în al doilea sfert de la scorul de 25-4. Cea mai mare diferenţă în defavoarea echipei gălăţene a fost de 28 de puncte (scor 60-32, min 25), aceasta reducându-se printr-un joc ofensiv mai bun în ultimele trei sferturi.

Singura scuză pe care o pot invoca jucătorii echipei gălăţene pentru startul de meci sub orice critică poate fi oboseala acumulată în deplasarea spre Bucureşti, una care a durat 12 ore, pe o rută ocolitoare, prin Tg. Secuiesc şi Braşov, în condiţiile în care traseele obişnuite nu au putut fi parcurse din cauza drumurile blocate de viscol. Totuşi, antrenorul Florin Nini consideră că nu poate fi scuzabil un astfel de început de meci. „Băieţii mi-au spus că nu-şi simţeau picioarele de la oboseala acumulată pe drum şi le-am replicat că nu pot invoca această scuză. În următoarele trei sferturi au putut juca de la egal la egal cu adversarul, atunci n-a mai fost aceeaşi oboseală? Am intrat cu lipsă de concentrare, este o lecţie din care trebuie să învăţăm, inclusiv eu, pentru că suntem obligaţi să nu mai intrăm astfel pe teren, la niciun meci, niciodată”, a declarat Florin Nini.

Cel mai eficient jucător  de la Phoenix a fost Petică, cu 13 puncte, 5 recuperări şi o pasă decisivă. Ceilalţi realizatorii au fost: Threatt 15 puncte, 2 recuperări şi 6 pase decisive, Lemyk (15-1-3), Bojovici (11-3-4), Pesici (6-4-2), Rohde (3-4-0), Pârlog (3-0-2), Borşa (2-5-0) şi Tresac (0-4-2).

Canadianul Steve Sir, ultima achiziţie a clubului Phoenix, nu a putut juca, acestuia nesosindu-i încă „cartea verde” (certificatul de transfer internaţional) necesară finalizării procedurilor de legitimare.

După acest meci, Phoenix a ajuns la zece înfrângeri, dar se menţine pe locul 9, cu 22 de puncte, la doar un punct de ultimul loc de play-off, ocupat de Steaua.

Următorul meci al echipei gălăţene se va disputa, duminică, 24 ianuarie, pe teren propriu, cu formaţia Gaz Metan Mediaş, ultima clasată în LNBM.


 Formaţia masculină de la Phoenix joacă luni (ora 19,00), la Bucureşti, cu Dinamo, într-o partidă contând pentru etapa a 16-a din Liga Naţională (LNBM). În clasament,Phoenix ocupă locul nouă, cu 21 de puncte (6 victorii şi nouă înfrângeri), în timp ce Dinamo se află pe locul opt, cu 23 de puncte (8 victorii şi 7 înfrângeri). Meciul de luni poate fi considerat duelul nou-promovatelor, în contextul în care toate meciurile anterioare dintre cele două echipe au fost câştigate de echipa gălăţeană. În etapa din tur, Phoenix a câştigat, cu scorul 90-76. Partida va fi televizată de DigiSport 2.

După victoria spectaculoasă şi surprinzătoare în faţa Stelei, antrenorul Florin Nini doreşte să treacă în palmares încă o reuşită. “Vrem să câştigăm cât mai multe meciuri. Dinamo este o echipă bună, care a repurtat câteva victorii importante, cea mai apropiată fiind cea împotriva Energiei (n.r. -scor 78-72, în Cupa României, după 96-93 în campionat, în decembrie). Ne dorim o evoluţie bună, cu o victorie, chiar dacă jucăm pe terenul lor. Dinamo este o echipă cu jucători experimentaţi, dar care au un joc şi puncte forte diferite faţă de noi”, a spus Nini.

În condiţiile în care traseele obişnuite spre Bucureşti nu pot fi parcurse, cu porţiuni de drum închise din cauza viscolului atât pe Autostrada Soarelui, cât şi pe cealaltă variantă, prin Buzău, formaţia gălăţeană a plecat duminică la prânz pe o rută care înseamnă un ocol uriaş. “Am plecat cu băieţii pe ruta Tecuci – Oituz – Tg. Secuiesc – Braşov – Ploieşti, încercăm să ajungem în Bucureşti prin partea opusă zonei cu viscol”, ne-a spus antrenorul Florin Nini. Astfel, baschetbaliştii de la Phoenix aveau de parcurs un drum de 460 de kilometri, cu mai bine de 200 de kilometri în plus faţă de traseul obişnuit.

Citit 1495 ori Ultima modificare Marți, 19 Ianuarie 2016 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.