Comitetul Creditorilor a decis: jucătorii OŢELULUI sunt lăsaţi să plece „împrumut”

Comitetul Creditorilor a decis: jucătorii OŢELULUI sunt lăsaţi să plece „împrumut”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

* ArcelorMittal şi Primăria au respins varianta dezafilierii şi au votat pentru un nou plan de reorganizare, în timp ce ANAF a cerut falimentul


Adunarea Comitetului Creditorilor FC Oţelul SA, reconvocată pentru miercuri, 3 februarie, a decis ca jucătorii să fie lăsaţi să plece la alte echipe imediat, dar nu după rezilierea contractelor, ci sub formă de împrumut, până la vară. Cum pentru majoritatea jucătorilor contractele expiră la sfârşitul acestui sezon, practic ei devin jucători liberi în urma acestei decizii. Reamintim că activitatea echipei de seniori a fost suspendată până la data de 25 februarie.

Dintre cei trei membri ai Comitetului Creditor, Agenţia de Administrare Fiscală (ANAF) s-a pronunţat pentru deschiderea procedurii de faliment, ţinând cont că „fonduri pentru desfăşurarea activităţii nu există” şi că administratorul judiciar nu a precizat numele unor potenţiali investitori şi nici documente din care să rezulte  intenţia certă a acestora de a prelua acţiunile Fotbal Club Oţelul SA. În ceea ce priveşte stabilirea unei agende de dezafiliere şi situaţia jucătorilor, inclusiv cei de la Centrul de Copii şi Juniori, ANAF a precizat că aceste aspecte nu intra în competenţa Comitetul Creditorilor.

În schimb, ceilalţi doi membri, ArcelorMittal şi Primăria Municipiului Galaţi, au avut puncte de vedere asemănătoare, astfel că acestea au fost majoritare şi s-au transformat în decizii ale Comitetul Creditorilor.

ArcelorMittal şi Primăria s-au pronunţat pentru continuarea activităţii fotbalistice până la data de 6 aprilie 2016, când este termen de judecată în procesul de insolvenţă, pentru a se evita dezafilierea de la Federaţia Română de Fotbal, variantă care ar împiedica redresarea debitorului (FC Oţelul SA) şi acoperirea pasivului acestuia. Pentru fondurile necesare conservării patrimoniului şi plăţii salariilor, se recomandă valorificarea bunurilor vandabile. În cazul jucătorilor, cei doi membri s-au pronunţat pentru varianta împrumutării acestora la alte cluburi.

De asemenea, ArcelorMittal şi Primăria au susţinut că este neapărat necesară revizuirea planului de reorganizare. În ceea ce priveşte punctul de pe ordinea de zi referitor la „stabilirea procedurii de negociere cu investitorii care au solicitat participarea la majorarea de capital social”, s-a solicitat administratorului judiciar să comunice creditorilor ofertele potenţialilor investitori.

Citit 2786 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Februarie 2016 17:57

4 comentarii

 • postat de Alex
  Duminică, 07 Februarie 2016 14:15
  82.137.15.***
  In 3-5 ani vom avea echipa in prima liga.Sunt atatea echipa in liga 1 precum Astra,Craiova,Targu Mures,Iasi,Timisoara care au fuzionat cu alte echipe,asa ca hai sa ne imapac cu ideea de fuziune mai ales ca si acest Otelul care exista la ora actuala a mai fuzionat o data in anul 1982 tot cu Metalosportu.Vom reveni si mai puternici!Forza Otelul!
  1
  0
  Raportează
 • postat de Redboy
  Vineri, 05 Februarie 2016 12:38
  5.13.225.***
  Rest In Peace. :(
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Joi, 04 Februarie 2016 12:53
  82.137.13.***
  Deci daca cu sansa asta de 1% sa se mai continue activitatea,cel mai bine asa ar putea sa arate echipa:
  Vicol-Marus,A.Codreanu,Moglan,Ciurea-Istrate,Blanaru-Dumitru,Avram,Miron-Constantinescu...cu restul cred ca nu mai sunt sanse sa ramana si chiar si cu cei mentionati de mine nu prea sunt sanse mari sa ramana.
  2
  0
  Raportează
 • postat de sitizan
  Miercuri, 03 Februarie 2016 22:36
  100.99.69.***
  deci, spunea dl.bojinca despre ANAF...ca iarta datoria??? :)))
  1
  5
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.