UPDATE / Hocheiștii de la Dunărea au dezamăgit în al doilea joc cu Progym
Foto: Foto Sorin Pană

UPDATE / Hocheiștii de la Dunărea au dezamăgit în al doilea joc cu Progym
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

UPDATE: Dunărea a jucat mai slab în al doilea joc cu Progym și a pierdut, scor 3-4 (1-2, 1-0, 1-2).


 

Hocheiștii de la CSM Dunărea au câștigat detașat primul meci cu Progym Gheorgheni, disputat vineri, pe teren propriu în cadrul antepenultimei etape din sezonul regulat al Ligii Naţionale. Dunărea s-a impus cu scorul 7-1 (2-0, 4-0, 1-1), golurile echipei gălățene fiind marcate de Irimia, Chernenko, Munteanu, Lorincz - două goluri și Pal - două goluri.

Echipa campioană, care venea după o serie de rezultate negative, a reuşit un joc încântător, cu numeroase faze de mare spectacol, dătător de speranţe în perspectiva apropiatului play-off. Cu un nou sistem tactic (1-3-1) impus de conducerea tehnică - antrenor principal ucrainianul Vasili Bobrovnikov, secund Marius Trandafir - Dunărea a început în forţă meciul, dar cu o dominare sterilă, fără realizări ofensive, primul şut pe poartă venind abia prin minutul patru (raportul şuturilor în prima repriză a fost 7-9). Descătuşarea a fost adusă de Adrian Irimia, care a deschis scorul (min. 5) după o acţiune individuală superbă, fază în care a pornit din spatele propriei porţi şi a încheiat cu gol. A doua reuşită a celor de la Dunărea (min. 16) a pornit de la o bijuterie tehnică a ucrainianului Nimenko, aflat în mare formă deşi era la primul meci după o pauză foarte lungă cauzată de o accidentare, fază contiinuată cu pasa lui Lorincz şi finalizarea exactă a lui Chernenko.

După prima pauză a urmat hochei-spectacol oferit de echipa gălăţeană, care a închis socotelile meciului încă de la jumătatea reprizei secunde, când scorul a ajuns la 6-0 în primul meci fără emoţii după foarte mult timp în faţa celor de la Progym.

Oaspeţii au reuşit să înscrie în acest meci abia când mai erau doar două minute, în superioritate numerică.

Remarcabilă a fost şi evoluţia portarului Lucian Hangan, care a profitat din plin de şansa intrării în echipă în deplasarea de la Braşov şi a ajuns să acum să fie titularizat, spre încântarea coechipierului său, veteranul Radu Viorel. "Am emoţii uriaşe pentru el, amplificate de faptul că e gălăţean get-beget. Fiecare minut jucat îi creşte încrederea, implicit şi randamentul", a mărturisit Radu Viorel.

Adrian Irimia, marcatorul primului gol al partidei, a spus că victoria a venit în urma unui efort comun al echipei, motivată suplimentar de faptul că rămăsese datoare suporterilor în ultima perioadă. ”Ne-am luat revanșa în fața suporterilor noștri, am pierdut multe meciuri în ultima perioadă. A trebuit să câștigăm și să ne asigurăm locul doi pentru play-off, dar și pentru moral. Important este că am luat cele trei puncte, nu cine a marcat, căci echipa a câștigat. Sistemul a funcționat, ne-am pregătit bine în ultimele două săptămâni și sperăm să continuăm în același ritm”, a declarat Irimia.

Dunărea a reuşit aceasta victorie categorică chiar şi fără doi dintre jucătorii importanţi ai echipei, finlandezul Antti Ojanen - plecat acasă în urma unui deces în familie - şi slovacul Robert Krajci, accidentat.

După acest meci, CSM Dunărea se menține pe locul secund, cu 71 de puncte, la 8 puncte în urma liderului, SC Miercurea Ciuc (un meci mai puțin disputat), respectiv la 14 puncte în fața Coronei Brașov, care ocupă locul trei (cu două meciuri mai puțin disputate).

Sâmbătă, de la ora 17,30, Dunărea va disputa al doilea meci al dublei cu Progym, echipa care în sezonul trecut a terminat competiția pe locul al treilea. 

Citit 2069 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2016 07:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.