Victorie pentru Phoenix în faza secundă a Ligii Naționale

Victorie pentru Phoenix în faza secundă a Ligii Naționale
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Baschetbaliștii de la Phoenix au debutat cu dreptul în faza a doua, locurile 7-12, din Liga Națională (LNBM). Phoenix a învins, scor 80-76 (45-37), în partida disputată sâmbătă seară, pe teren propriu, în fața echipei BC Timișoara, într-un meci constând pentru etapa a 23-a a LNBM.

Partida a fost importantă pentru echipa gălățeană, atât pentru moralul ei, cât și din perspectiva accederii pe un loc de play-off.

Meciul a fost dominat de sportivii lui Florin Nini, care au încheiat prima jumătate cu un avans de opt puncte (45-37), venit pe fondul unei strategii bine puse la punct, în fața unui adversar diferit față de cel din timpul sezonului regulat.

Cea mai mare diferență în favoarea gălățenilor a fost de 19 puncte (63-44, min 28). Întrarea în sfertul al patrulea a avut un plus de 11 puncte în dreptul baschetbaliștilor lui Nini, dar câteva momente de incoerență în decizii au fost suficiente ca meciul să se dezechilibreze, astfel că în doar trei minute, adversarii au reușit 12 puncte consecutive (65-49, 65-61), urmată apoi de câteva realizări de o parte și de alta care au făcut ca meciul să fie pe cât de tensionat, pe atât de spectaculos, cu trei egalități (68-68, 70-70 și 72-72). În ultimele minute, jucători gălățeni și-au regăsit maturitatea deciziilor și au tranșat meciul în favoarea lor.

Antrenorul Florin Nini spune că echipa sa a avut atitudinea necesară unei victorii importante, dar că lipsa unei rotații mai lungi s-a văzut în momentele cheie ale partidei. ”Am avut atitudinea bună și dorință, numai că astăzi, ca și alte dăți, în momentul în care schimbam formula cea mai eficientă se produceau prea ușor desincronizări în atac. Dacă am fi avut o rotație mai lungă și un sprijin mai bun, nu am fi ajuns la un final atât de tensionat”, a spus Nini.

Totodată, acesta consideră că vor mai fi surprize în partea a doua a campionatului. ”Timișoara a fost o echipă de departe mai bună decât cea din toamnă. Trebuie să fim atenți, campionatul nu este terminat. Este o victorie extrem de importantă, care nu numai că rezolva ecuația echipelor din partea de sus grupei 7-12, dar ne dă speranțe să ne batem pentru play-off”, a încheiat tehnicianul gălățean.

Cel mai bun jucător de la Phoenix a fost ucrainianul Yaroslav Lemyk, cu 23 de puncte,  4 recuperări și o pasă decisivă.  Ceilalți realizatori au fost: Pesic cu 20 de puncte, 12 recuperări și 5 pase decisive, Bojovic (20-1-7), Threatt (8-5-6), Pârlog (5-1-2), Petică (2-3-1), Tresac (2-2-0). Au mai evoluat Rohde (4 recuperări) și Borșa (o recuperare).

După această victorie, Phoenix se află pe locul trei în Grupa B (locurile 7-12 din sezonul regulat), cu 32 de puncte, la un singur punct distanță de ocupanta locului secund (calificabil în play-off), Energia Tg. Jiu, echipă pe care o va întâlni în etapa următoare, în deplasare, respectiv la un două puncte de liderul grupei, Dinamo.  

 

 

Citit 1128 ori Ultima modificare Duminică, 21 Februarie 2016 12:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.