HOCHEIȘTII CAMPIONI de la Dunărea, mobilizare totală pentru semifinala Ligii Naţionale
Foto: Foto Sorin Pană

HOCHEIȘTII CAMPIONI de la Dunărea, mobilizare totală pentru semifinala Ligii Naţionale
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

* Hocheiştii campioanei Dunărea consideră de importanţă maximă primele două jocuri din play-off cu cei de la Corona Braşov


Echipa de hochei Dunărea Galaţi, deţinătoarea titlului de campioană, se află înaintea meciurilor care contează cu adevărat, cele din play-off. La fel ca în sezonul precedent, în semifinalele Ligii Naţionale, Dunărea va juca cu formaţia Corona Braşov, primele două partide fiind programate la Galaţi, la începutul săptămânii următoare, luni şi marţi, de la ora 18,30. Intrarea spectactorilor este gratuită. Semifinala se joacă după sistemul “cel mai bun din maxim cinci meciuri”, cu al treilea şi eventual al patrulea la Braşov, iar dacă egalitatea va persista, verdictul se va da la Galaţi în jocul cinci.

Atât jucătorii, cât şi cei din conducerea clubului au spus, ieri, într-o conferinţă de presă, că aceste prime două partide sunt cele mai importante în cursa pentru a doua calificare consecutivă în marea finală. “Vrem ca istoria să se repete. Ideal ar fi să fie, totuşi, una mai scurtă, să nu mai ţinem fanii cu emoţii până la meciul cinci, să ne calificăm mai repede în finală. Meciurile de la Braşov sunt grele, s-a văzut în sezonul regulat, astfel că eu consider că primele două meciuri, cele de la Galaţi, sunt cele mai importante, dacă reuşim să le câştigăm ar însemna foarte mult, fie şi numai prin prisma moralului. Ambiţiile sunt mari, toţi jucătorii vor da totul acum”, a declarat Mihai Brandabur, director executiv CSM Dunărea.

Antrenorul ucrainean Vasili Bobrovnikov a precizat că rezultatele mai puţin satisfăcătoare din ultimele partide ale sezonului regulat nu reprezintă motive de îngrijorare. “La ultimele meciuri am avut ceva probleme legate de lot, cu cinci jucători ce reveneau după accidentări. Am făcut ceva schimbări în linii, au fost şi antrenamente fizice mai intense, de aceea am avut fluctuaţii în joc. Acum toată lumea este pregătită, suntem la potenţial optim şi trebuie să câştigăm aceste meciuri de pe teren propriu”, a declarat Bobrovnikov. 

Fundaşul Attila Goga mizează pe o susţinere la fel de puternică ca în urmă cu un an din partea publicului pentru a câştiga luni şi marţi şi astfel, la Braşov, adversarul să joace sub o presiune uriaşă. „Aceste două meciuri sunt foarte importante şi sperăm că şi publicul ne va sprijini pentru a reuşi să le câştigăm pe ambele. Astfel, la Braşov, presiunea o să fie pe ei şi poate că vom termina mai repede decât sezonul trecut. Echipa braşoveană, din acest sezon este mai compactă, mai ales acum spre finalul sezonului. Au adus multe puncte, aproape ne-au ajuns, nu o să fie deloc uşor. Trebuie să dăm maximum pe teren, de acum totul depinde doar de jucători, până la urmă noi suntem pe teren”, a spus Goga, hocheistul care consideră că jocul cinci al semifinalei cu Corona de anul trecut este cel mai memorabil din toată cariera sa. 

În sezonul precedent, Dunărea a câştigat primele două meciuri ale semifinalei, le-a pierdut apoi pe cele de la Braşov, iar calificarea a fost obţinută la Galaţi, printr-un gol marcat de Szabolcs Szocs când mai erau doar 29 de secunde din partida decisivă.

Citit 1763 ori Ultima modificare Luni, 14 Martie 2016 22:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.