Dunărea începe marți FINALA Ligii Naţionale de HOCHEI PE GHEAȚĂ
Foto: Foto Sorin Pană

Dunărea începe marți FINALA Ligii Naţionale de HOCHEI PE GHEAȚĂ
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

* Primele două meciuri cu HSC Miercurea Ciuc au loc în patinoarul harghitenilor


Echipa de hochei CSM Dunărea Galaţi va începe marți seară, 22 martie, a doua sa finală a Ligii Naţionale, urmând să lupte pentru păstrarea titlului de campioană în faţa redutabilei formaţii HSC Miercurea Ciuc.

Finala se joacă după sistemul „cel mai bun din maxim şapte partide”, primele două dispute fiind programate la Miercurea Ciuc, marți, respectiv, miercuri, ambele cu începere de la ora 18,30. Apoi, vor urma alte două jocuri, de data aceasta la Galaţi, spre sfârşitul acestei săptămâni, vineri şi sâmbătă.

Echipa gălăţeană a plecat spre Miercurea Ciuc, luni, 21 martie, cu gândul de a câştiga cel puţin unul din primele două meciuri ale finalei, optimismul fiind alimentat de randamentul în continuă creştere avut în cele două jocuri de la Braşov, disputate joi şi vineri, care i-a permis câştigarea semifinalei în deplasare, în faţa celor de la Corona, cu scorul general de 3-1.

În sezonul regulat, meciurile dintre Dunărea şi HSC Miercurea Ciuc au fost în general echilibrate. La Galaţi, în primul tur, Dunărea a câştigat cu 6-3 şi 5-4 (după repriza suplimentară), iar în ultimele jocuri înainte de play-off, când nu a mai fost miză, au învins ciucanii, scoruri 2-7 şi 2-3 (repriza suplimentară). Pe teren propriu, harghitenii au câştigat cu 8-4 şi 6-5 (după şuturi de departajare), în condiţiile în care Dunărea a fost fără majoritatea ucrainienilor (probleme cu vizele), respectiv, cu 4-0 şi 4-3. A mai fost şi o confruntare în Cupa României, în care Dunărea a jucat foarte slab şi a pierdut cu 12-4.

Antrenorul secund Marius Trandafir a spus că disputele din finală vor fi total diferite faţă de cele de până acum. „În play-off e cu totul altceva faţă de sezonul regulat, e cu totul altă mobilizare, altă motivaţie. S-a văzut asta în jocul echipei noastre din semifinală, se va vedea cu atât mai mult în finală. Vrem şi putem să repetăm performanţa de anul trecut, am certitudinea că jucătorii se vor autodepăşi”, a declarat tehnicianul gălăţean.

Portarul Bogdan Alexandru Popa, excelent în jocurile de la Braşov ale semifinalei, a subliniat spusele antrenorului: „Suntem pregătiţi să dăm tot ce avem mai bun şi în finală, putem veni cu un scor bun de la Miercurea Ciuc. Le mulţumim gălăţenilor pentru susţinere şi îi aşteptăm în continuare, în număr cât mai mare, la meciurile din finală! Vom avea nevoie de suportul vostru”.

În sezonul precedent, Dunărea Galaţi a câştigat titlul de campioană după ce a învins în finală pe Steaua, cu scorul general de 4-1, echipă cu 40 de titluri în palmares.

Citit 1664 ori Ultima modificare Luni, 21 Martie 2016 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.