Medalie gălăţeană la Openul Bulgariei de taekwondo

Medalie gălăţeană la Openul Bulgariei de taekwondo
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Secţia de taekwondo de la CSM Dunărea Galaţi se mândreşte cu un nou rezultat foarte bun la o competiţie internaţională, obţinut la puternicul turneu din Bulgaria, „Open Sofia”, la care au participat peste 1.200 de sportivi, reprezentând 15 ţări. România a avut în concurs un număr de 26 de sportivi, doi dintre aceştia fiind de la CSM Dunărea: Iulia Gâţă şi Ana Maria Ştefan.

Antrenorul Nicolae Milea, care le-a însoţit pe cele două sportive, a spus că ambele au concurat la o categorie de greutate superioară celei de până acum, pregătindu-le astfel pentru Campionatul European, din luna septembrie. „Iulia (n.r. - 13 ani) a avut o evoluţie bună, dar a avut un culoar nefavorabil, fiind învinsă de o sportivă titrată din Grecia, la o diferenţă de trei puncte. Ana Maria Ştefan (n.r. - 11 ani), a reuşit surpriza în primul tur, câştigând cu 4-2 în faţa uneia din principalele favorite. În turul doi a trecut de o sportivă din Grecia, mult mai avansată ca timp de practicare a acestui sport. S-a mobilizat la maximum, a reuşit un scor egal şi apoi în repriza a treia a obţinut punctul de aur, cu care s-a impus. În semifinală a fost condusă, a revenit şi a egalat, dar un moment de neatenţie spre final a însemnat înfrângere cu 4-5. Asfel, s-a întors acasă cu medalia de bronz”, a detaliat tehnicianul gălăţean.

Cele două sportive fuseseră medaliate, în urmă cu o lună, la un alt concurs internaţional, la Dubai.

„Obiectivul următor pentru ele este câştigarea titlului de campioane naţionale şi, în toamnă, să obţină medalii la Europene”, a adăugat Nicolae Milea, care-i pregăteşte pe sportivii secţiei, împreună cu marocanul Raouj Mourad.

Taekwondo este singurul stil de arte marţiale recunoscut ca sport olimpic. 

Citit 2261 ori Ultima modificare Joi, 31 Martie 2016 18:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.