Liga Mol pune campioanei României la HOCHEI o condiție inacceptabilă

Liga Mol pune campioanei României la HOCHEI o condiție inacceptabilă
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

CSM Dunărea a primit acordul de a intra în această competiţie, dar numai dacă plăteşte echipelor străine cheltuielile suplimentare de deplasare


Conducătorii echipei de hochei pe gheaţă Dunărea Galaţi, campioană naţională în ultimele două sezoane, încearcă din nou să se înscrie în Liga Mol, o competiţie iniţiată de federaţia de specialitate din Ungaria şi rezervată, teoretic, celor mai puternice formaţii maghiare şi româneşti. Plasarea geografică în estul ţării a reprezentat, şi în urmă cu un an, principalul motiv pentru care solicitarea celor de Dunărea a fost respinsă, iar acum este din nou marele impediment.

La Budapesta, a avut loc, marţi, o sedinţă preliminară a comitetului de organizare, care a acceptat intrarea formaţiei gălăţene în Liga Mol, alături de mai vechile participante din România, Corona Braşov şi HSC Miercurea Ciuc, dar cu o condiţie importantă: în primul sezon, CSM Dunărea să plătească echipelor maghiare costurile pentru deplăsările suplimentare la Galaţi, de la Braşov, respectiv, Miercurea Ciuc.

Viceprimarul gălăţean Radu Cosca, care este şi vicepreşedinte al Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă (FRHG), a spus că această condiţie este una inacceptabilă, dar estimează că sunt şanse să fie eliminată. „Nu suntem dispuşi să acceptăm această condiţie. Ori suntem trataţi la egalitate cu toate celelalte participante, ori deloc. Cred că până la urmă îşi vor revizui poziţia şi vor renunţa la această condiţie”, a precizat Cosca.

Termenul-limită de înscriere în Liga Mol pentru Dunărea a fost fixat pentru data de 1 iunie.

De asemenea, pentru ca România să aibă trei echipe în campionatul româno-maghiar, s-a solicitat federaţiei de la Bucureşti să ţină cont în alcătuirea calendarului competiţional al Ligii Naţionale de programul respectivelor formaţii în Liga Mol. O altă decizie importantă luată în şedinţa de la Budapesta a fost reducerea numărului de străini la maximum şase de fiecare echipă.

Galaţiul, candidatură pentru CM de seniori

Altfel, vicepreşedintele FRHG, Radu Cosca, a anunţat că s-a depus la federaţia internaţională candidatura Galaţiului pentru a găzdui Campionatul Mondial de seniori, Divizia II, Grupa valorică A, programat în luna aprilie a anului viitor. Obiectivul echipei României ar urma să fie câştigarea competiţiei şi astfel să revină în Divizia I, Grupa B, de unde a retrogradat luna trecută. Celelalte participante vor fi echipele naţionale din Spania, Belgia, Serbia, Islanda şi Australia.

Citit 3730 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Mai 2016 22:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.