Un uruguayan, CAMPION la Galați în primul TURNEU FUTURES din acest sezon

Un uruguayan, CAMPION la Galați în primul TURNEU FUTURES din acest sezon
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Jucătorul uruguayan Martin Cuevas, locul 579 ATP și cap de serie 8, a câştigat, duminică, 8 mai, primul turneu de categorie Futures din acest sezon, dotat cu premii totale de 10.000 de dolari, desfăşurat la Viva Club. Cuevas (foto stânga) s-a impus în finală, în două seturi, în faţa fostului campion al turneului de la Galaţi, din 2015, bulgarul Alexander Lazov, scor 6-4, 6-3. Printre adversarii lui Cuevas s-a aflat şi fostul campion din 1999 (tot de la Galaţi), Teodor Crăciun, dar şi gălăţeanul Marius Frosă, jucător venit din calificări.

Cuevas s-a declarat foarte mulțumit de ceea ce a realizat la Galați, mai ales că nu era unul dintre favoriții turneului. "Mă bucur că am câştigat primul meu turneu din Europa, pe zgură, şi sper ca în cel de-al doilea turneu de aici să repet figura", a declarat Cuevas, cel care este fratele mai mic a lui Pablo Cuevas, locul 27 ATP.

Proba de dublu a fost câştigată de perechea Andrei Apostol/ Nicolae Frunză, care s-a impus în faţa perechii Alexander Lazov/ Victor Anagnastopol (Bulgaria/ România), scor 6-4, 6-4, într-o partidă desfăşurată pe parcursul a două zile, aceasta fiind întreruptă, sâmbătă, din cauza ploii, în setul doi, la 2-1 pentru Apostol/Frunză.

Competiţiile de tenis continuă la baza sportivă de la Viva Club (Bariera Traian). De marți se vor disputa primele partide de pe tabloul principal al celui de-al doilea turneu Futures (tot de 10.000), desfăşurat la Galaţi. Duminică s-au jucat meciurile din primele tururi de calificări, unde au fost prezenți și trei gălățeni, Albert Ștefan (14 ani) a fost eliminat de Nicolae Baciu, scor 6-3, 6-0, Alex Lelițu a fost învins de Radu Stelian, scor 6-1, 6-1. Marius Frosă s-a calificat în turul secund, după ce a câștigat în fața lui Cezar Crețu (R. Moldova), scor 6-1, 6-1 și îl va întâlni în turul următor Santiago Maresca (Uruguay), favoritul din calificări, luni, în al treilea meci (primul va fi cu începere de la ora 9,00).

Pe tabloul principal de simplu se află nouă jucători români, cel mai bine clasat fiind Petru Luncanu (locul 403 ATP). Favoritul turneului este argentinianul Juan Ignacio Londero (locul 305).

În proba de dublu, turneul are parte de un nume în tenisul mondial, Victor Hănescu, fost număr 26 ATP, care va face pereche alături de Constantin Sturdza, nimeni altul decât nepotul prinţului Dimitrie Sturdza. Cei doi vor juca în primul tur contra perechii Victor Crivoi/Petru Luncanu (cap de serie 2). Marius Frosă și Mirel Sandu (beneficiarii unui wildcard) vor face pereche împotriva finaliștilor primului turneu de dublu din acest sezon, Andrei Apostol/Nicolae Frunză.

Citit 1595 ori Ultima modificare Luni, 09 Mai 2016 00:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.