România a fost la doar două minute de o remiză cu Franța în debutul EURO 2016

România a fost la doar două minute de o remiză cu Franța în debutul EURO 2016
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Echipa națională a României a pierdut, scor 1-2 (0-0), în fața Franței, în meciul de debut al Campionatului European, printr-un gol senzațional înscris de Payet, direct în vinclu, în minutul 88.

A fost o primă repriză seacă de goluri, dar spectaculoasă, cu ocazii de ambele părți, în care nu s-a mai văzut diferența valorilor individuale din cele două loturi. Repriza secundă a avut iar ocazii deosebite, cu apărări de senzație ale lui Tătărușanu. Scorul a fost deschis în minutul 58, după un duel aerian dintre portarul român și Giroud. Superioritatea ”cocoșilor galici” a fost de doar șapte minute, când în minutul 65 Evra îl faultează pe Stanciu, în careu, iar Stancu egalează, din penalti. Jocul echilibrat a continuat până în minutul 88, moment în care Payet a reușit un gol senzațional direct în vinclu, de la aproximativ 18 metri.

Anghel Iordănescu s-a declarat mulțumit de jocul echipei sale. ”Vreau să remarc că am facut o partidă bună, cu joc bun, cu situații de a marca. Am avut și momente mai puțin inspirate, iar ocazia pe care a avut-o în a doua repriză poate ne-ar fi permis să deschidem scorul. Am avut o foarte bună organizare a jocului. Nu pot spune dacă a fost fault la Tătărușanu, dar este dureros și trist să pierzi în minutul 88. Acum ne gândim să ne recuperăm atât fizic, cât și mental. Vrem să avem aceeași abordare și în meciul cu Elveția (n.r. meciul se va disputa miercuri, 15 iunie, ora 19,00 li va fi putea văzut pe Dolce Sport și Pro TV)”, a declarat tehnicianul român. 

România a evoluat cu următorul lot: Tătăruşanu - Săpunaru, Chiricheş, Grigore, Raţ - Pintilii, Hoban - Popa (Torje 82), N. Stanciu (Chipciu 72), B. Stancu - Fl. Andone (Alibec 61).

Citit 1089 ori Ultima modificare Sâmbătă, 11 Iunie 2016 12:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.