HANDBAL/ Piramidă performantă: Promovare la senioare, aur şi bronz la junioare

HANDBAL/ Piramidă performantă: Promovare la senioare, aur şi bronz la junioare

În foto, CSU Danubius - echipa care a promovat în Liga Naţională
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
3 comentarii


Sezon excelent pentru handbalul feminin gălăţean, care revine în Liga Naţională, prin CSU Danubius * Viitorul arată bine, United este campioană la junioare IV, iar Handbal Art - medaliată la junioare III


Handbalul feminin, un sport cu mare tradiţie în Galaţi, are un bilanţ excelent în acest sezon, cu o piramidă completă, ce redevine performantă de la bază, prin echipele de juniori, până la vârf, prin revenirea în elita senioarelor parafată de promovarea celor de la CSU Danubius.

La senioare, Galaţiul handbalistic se întoarce în primul eşalon după o pauză de trei ani, performanţa fiind reuşită de sportivele Daniela Goldic, Cătălina Ordeanu, Laura Bujoiu - portari, Lavinia Poteraş, Cristina Marcu, Cristina Mircescu, Paula Ababei, Cosmina Cozma, Andreea Taivan, Iulia Artean, Ioana Pocriş, Ramona Urse, Mădălina Conache, Marie Jeanne Kanda, Ioana Manoilă şi Tatiana Budescu. Antrenorul acestora, Valeriu Costea, se află la prima sa performanţă la senioare, fostul pivot al echipei naţionale având de altfel o scurtă experienţă la acest nivel (doi ani). A început la juniori, unde anul trecut, în paralel cu activitatea de la echipa de senioare, a reuşit o performanţă remarcabilă, obţinerea medaliilor de argint la Campionatul Naţional, cu junioarele III de la United.

Patru cluburi de junioare


Viitorul handbalului gălăţean poate fi asigurat din producţia proprie, baza piramidei fiind una foarte amplă şi solidă, prin numărul mare de cluburi cu activitate axată pe juniori: Handbal Art, United, Danubius 2010 (toate trei din iniţiative private) şi CS Şcolar. Şi la acest nivel se lucrează foarte bine, dovadă stând atât medaliile de anul trecut de la Campionatul Naţional (argint la junioare III - United, titlul naţional la junioare IV - United, referindu-ne doar la handbalul feminin), cât şi bilanţul acestui sezon: junioarele IV au obţinut titlul de campioane naţionale al doilea an la rând, iar junioarele III de la Handbal Art au luat medaliile de bronz.

Ambele succese recente sunt rezultatul muncii antrenoarelor Sanda Asandei şi Gabriela Artene, foste coechipiere în perioada de glorie a dispărutei echipe Oţelul.

Lotul campioanelor


Junioarele IV campioane naţionale care au tot dreptul să viseze la un viitor în echipa naţională de senioare sunt: Alexandra Gurău, Bianca Toma, Daniela Poreclă, Flavia Călina, Liliana Ticea, Alesia Asandei, Martina De Santis, Roberta Arsene, Mihaela Tănasă, Dorina Pârvu, Sorana Chiriac, Miruna Codreanu, Nicoleta Leu, Adina Pricochel, Diana Crăciun, Lorena Codreanu, Daria Spătaru, Andreea Bujoreanu, Miruna Chiriluţă, Gabriela Lupea, Andreea Amăricăi şi Raluca Hanganu.

United, echipa campioană la junioare IV

Antrenoarea Sanda Asandei şi-a felicitat jucătoarele, enumerându-le calităţile care le-au adus până în momentul intonării imnului naţional. "Felicitări din toată inima minunatelor mele bubuline, care, în ciuda accidentărilor, aţi strâns din dinţi şi aţi mers mai departe. Sunteţi o echipă luptătoare, care, prin muncă, dăruire, atitudine şi seriozitate, aţi ajuns din nou campioanele României. Vă iubesc şi sunt mândră de voi! Mulţumesc părinţilor, inimoasei galerii care au sprijinit şi încurajat aceste fete, mulţumesc conducerii clubului şi tuturor celor care aţi fost alături de noi", a fost mesajul tehnicianului gălăţean, după triumful de la turneul final.

În ultima fază a Campionatului Naţional de junioare IV a ajuns şi Danubius 2010, care a încheiat pe locul 7 şi a avut golghetera turneului: Bianca Miu.

Spre echipele naţionale


La junioare III, Gabriela Artene, împreună cu Gabriela Talabă, Mădălina Postelnicu şi Cristina Bălănică, au format colectivul de antrenori de la Handbal Art care le-a dus spre primele medalii din carieră pe: Magdalena Crăiţă, Roxana Năsturaş, Anamaria Ghimiş, Diana Şuşnea - Andreea Şerban, Andreea Popovici, Daniela Başa, Cosmina Anghelache, Alexia Trofin, Andreea Leagăn, Raluca Macovei, Ana Arsene, Ana Matei, Ariana Cociug, Larisa Oprea, Claudia Dima, Daniela Necula, Cosmina Ţîgîra, Andrada Postolea, Sarah Darie, Monica Tănase, Crina Munteanu, Ioana Ţimpău şi Amalia Codreanu. Jucătoarea Sarah Darie a fost desemnată cel mai bun pivot şi a fost inclusă în echipa ideală a turneului.

Echipa junioarelor III de la Handbal Art

Alături de medaliatele cu bronz, la turneul final al junioarelor III au arătat valoare ridicată şi cele de la Danubius 2010, care au fost foarte aproape de o luptă directă cu Handbal Art pentru medalii, un egal în loc de victorie (26-26 cu Corona Braşov) costându-le calificarea în semifinale. Au încheiat pe locul 5, iar Rebeca Stan a fost desemnată cel mai bun coordonator de joc al turneului. Antrenorii de la Danubius 2010 sunt Mirel Burhuc şi Iulia Ilie.

De altfel, încă o confirmare a valorii cluburilor de juniori din Galaţi este faptul că şapte dintre jucătoarele acestora au fost convocate la echipele naţionale: Sarah Darie (Handal Art), Mălina Bichir, Bianca Miu (ambele Danubius 2010) şi Iulia Eiler (United) la cea a jucătoarelor născute în 2002-2003, respectiv, Rebeca Stan (Danubius 2010), Claudia Dima şi Alexia Trofin (Handbal Art) la 2000-2001.

Citit 3622 ori Ultima modificare Miercuri, 15 Iunie 2016 18:20

3 comentarii

 • postat de Doru Joi, 16 Iunie 2016 13:04 5.13.137.*** Link la comentariu
  2
  0

  Felicitari!

  Raportează
 • postat de roxi Joi, 16 Iunie 2016 10:01 5.13.131.*** Link la comentariu
  2
  1

  Felicitari tuturor celor care au obtinut performante la nivel juvenil in acest an! Pacat ca piramida este stricata de o conducere a clubului de senioare ce nu are nici-o treaba cu marea performanta!

  Raportează
 • postat de Ion Marinescu Joi, 16 Iunie 2016 09:35 188.26.124.*** Link la comentariu
  2
  1

  Ideal ar fi ca din aceasta "piramida" sa vedem in prima echipa a Galatiului, in cat mai putini ani, jucatoare nascute si crescute in Galati. Pentru ca avem cu ce...inteleg ca pe termen scurt, in vederea intaririi lotului pentru Liga Nationala, s-a apelat la jucatoare straine dar ar trebui sa existe si o preocupare in sensul promovarii unor jucatoare locale de perspectiva!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.