Baschetbaliştii Pesic şi Bojovic şi-au prelungit contractele cu Phoenix

Baschetbaliştii Pesic şi Bojovic şi-au prelungit contractele cu Phoenix
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
  • Formaţia gălăţeană de primă ligă a reuşit să-şi păstreze doi dintre cei mai productivi jucători din campionatul precedent

 

Echipa de baschet masculin Phoenix, considerată una dintre surprizele sezonului trecut  după ce a ajuns în play-off la debutul său în Liga Naţională, a anunţat că sârbii Milos Pesic şi Milos Bojovic vor continua la Galaţi şi sezonul următor. Ambii se aflau la final de contract, iar prin prelungirea angajamentelor Phoenix reuşeşte să-şi păstreze în lot doi dintre cei mai importanţi jucători din campionatul trecut: Pesic a fost cel mai bun recuperator, iar Bojovici a fost cel mai bun marcator al echipei. 

Milos Pesic  are 31 de ani, 2,05 m înălţime şi joacă pe postul de extremă, iar în primul an la Phoenix a evoluat în 36 de meciuri, înregistrând medii statistice de 13,3 puncte, 6,3 recuperări şi 3,5 pase decisive. El a avut procentaje de 52 la sută la aruncările de două puncte, 31 la sută la cele de trei puncte şi 70 la sută la aruncările libere. 

Debutul în campionatul românesc l-a făcut evoluând la BC Timişoara, în sezonul 2008-2009, iar în 2015 a cucerit „Cupa României”. De atunci, cu excepţia sezonului 2013-2014, când a jucat la Dinamo Tbilisi (Georgia) şi BC Kaposvar (Ungaria), Pesic a evoluat doar în România, la U Cluj (2009-2011) şi la CSU Oradea (2011-2013).

Milos Bojovici are 34 de ani, 1,98 m înălţime şi se află la al patrulea sezon în România. Sezonul trecut a jucat în 31 de meciuri, înregistrând medii de 16,5 puncte, 4,7 recuperări şi  3,3 pase decisive. Bojovici a avut procentaje de 53 la sută la două puncte, 29 la sută la trei puncte, respectiv 65 la sută la aruncările libere. Bojovici a debutat în România la echipa CSU Sibiu.

Florin Nini, antrenorul echipei şi, totodată, managerul general al clubului Phoenix, a spus că prelungirea contractelor poate fi considerată şi ca un start bun al campaniei de transferări din această vară. „Bojovic şi Pesic sunt jucători experimentaţi, ne-au ajutat foarte mult şi mă bucur că vor continua proiectul nostru. Suntem în negocieri şi cu alţi jucători români şi străini, vrem să formăm un lot competitiv” a declarat tehnicianul gălăţean.

Reunirea echipei masculine va avea loc pe 8 august.

 

Îmbunătăţiri la Sala “Dunărea”

 

Altfel, la Sala Sporturilor Dunărea, care în afară de cele două echipe de baschet de la Phoenix va găzdui antrenamentele şi meciurile altor patru echipe gălăţene de primă ligă, se lucrează în această perioadă pentru îmbunătăţirea condiţiilor.

În spatele uneia dintre porţi a fost montată o nouă tabelă de marcaj, mai performantă ca cea existentă până acum, astfel că va fi posibilă mutarea băncilor tehnice şi a mesei oficialilor pe partea opusă spectatorilor. 

În perioada imediat următoare, va fi rezolvată şi o altă veche doleanţă a sportivilor şi nu numai. Pe geamurile sălii, cele din jurul spaţiului de joc, va fi montată folie reflectorizantă, care să permită o bună desfăşurare a activităţii şi la orele când soarele afecta vizibilitatea sportivilor. Totodată, se speră că va fi rezolvată o mare problemă existentă pe timpul verii, cea a temperaturii foarte ridicate, producătorul foliei respective susţinând că aceasta respinge 80 la sută din căldura generată de razele soarelui.

Citit 873 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.